≫ 

20.000 PRIJAVA, A MESTA ZA 7.000 DECE: Danas liste primljenih mališana u vrtiće

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Ðurić navela je da će Sekretarijat odobriti povećanje mesta od 20 odsto ako se iskažu potrebe za tim

  • 4

Liste primljene dece u beogradske vrtiće biće objavljene danas u većini predškolskih ustanova, a gradski sekretar za obrazovanje i decju zaštitu Snežana Ðurić izjavila je da će se tačan broj mesta znati kada sve predškolske ustanove sa svih gradskih opština istaknu liste.

Ona je za RTS rekla da će sve predškolske ustanove, osim njih 15, sa Novog Beograda i Zemuna, objaviti liste danas, te da će PU Zemun to uraditi u toku nedelje, a Novi Beograd sledećeg ponedeljka.

Za samo 24 sata stiglo više od 2.300 zahteva za upis dece u vrtiće preko interneta!

Kako je dodala, prijavljeno je više od 20.000 dece, a mesta ima za oko 7.000 njih, a prema rečima Đurićeve sekretarijat će odobriti povećanje mesta od 20 odsto ako se iskažu potrebe.

Roditelji čija deca ne dobiju mesto u vrtiću, imaće rok od osam dana da podnesu žalbu.

Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK Foto-ilustracija: Foter/PraveenbenK

Evo kako da prijavite decu za vrtić preko INTERNETA! (VIDEO)

Kako je rekla, neki roditelji konkurisali su u više vrtića, kao i da neki čekaju odbijenice kako bi konkurisali u privatne vrtiće.

Tačan broj dece koja treba da se upišu znaćemo tek u septembru kada se roditelji odluče i upišu decu u privatne vrtiće - rekla je Ðurić i dodala da za sada u privatnim vrtićima ima 2.100 mesta, ali da se taj broj stalno menja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DH

    13. jun 2016 | 22:24

    Ovo je sramota! Samo vi gradite trzne centre,parkinge,igralista za kucice,i sve sto nam ne treba,a skole i vrtice nemojte...sta ce nam to uopste?!

  • mima

    13. jun 2016 | 20:43

    A sta cemo sa vecinom roditelja koji koriste subvencije drzave za privatan vrtic, a primanja im dozvoljavaju da to plate! Kada ce se neko time pozabaviti? Sramota. Pored takvih nemoralista i dalje su nekoliko hiljada dece ostala neupisana u vrtic.

  • Tanja

    14. jun 2016 | 04:23

    Bela kuga, a drzava pomaze tako sto trudnice dobijaju otkaz, decija hrana skuplja od cigara, vrtica nema i to sto ima preskupo, o skolskoj deci da ne pricam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA