Evo kada Beograd dobija PRVO GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA!

Za sada je planirano oko 2.000 grobnih mesta za različite vrste ljubimaca. Prema nekim procenama, za realizaciju ovog projekta potrebno je oko 120 milona dinara

  • 1

Nakon inicijative stare skoro 20 godina Beograd bi mogao da dobije prvo groblje kućnih ljubimaca krajem sledeće godine. Za sada se zna lokacija, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda u petak je raspisala tender za izradu urbanističkog projekata, projekta za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova na izgradnji groblja kućnih ljubimaca. Rok za dostavu ponuda je 11. jul.

EKSKLUZIVNO: Otkrivamo gde će se nalaziti GROBLJE ZA KUĆNE LJUBIMCE u Beogradu!

- Treba da napomenem da na toj lokaciji nije predviđeno stanovanje jer ima dalekovode tako da je potpuno adekvatan. U Blizini je Bežanijskog groblja i ne verujem da će nekom da smeta - kaže Ivana Milenković iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, i dodaje:

(EKSKLUZIVNO): BEOGRAD dobija GROBLJE za KUĆNE LJUBIMCE!

- Traži se u ovom trenutku izrada tehničke dokumentacije koja će biti osnov za dobijenje građevinske dozvole i nadam se da će sledeće godine biti i drugi tender za izvođenje i da ćemo privesti ovo zemljište nameni.

Pas, kuca, kučići, životinje, ljubimci, ljubimac

Propisno shranjivanje uginulih životinja od velikog je značaja za višemilionski grad, koji prema nekim procenama, ima oko 200.000 kućnih ljibimaca koje vlasnici neretko sahranjuju u dvorištima, parkovima ili obližnjoj šumi, prenosi RTS.

- Jedina prava i zvanična stvar je preko javnih službi koje su odnosile leševe koji su išli u peći na spaljivanje. Ali vlasnici nisu baš bili za to. Groblje za kućne ljubimce je pravo rešenje kako za vlasanike ali tako i sa stanovišta zoo-tehničkih mera - kaže veterinar Miomir Ranđelović.

Groblje kućnih ljubimaca biće u nadležnosti Veterine Beograd gde kažu da će pravo sahranjivanja svih vrsta životinjskih ljubimaca, uz adekvatnu novčanu nadoknadu imati vlasnici životinja sa terotorije cele Srbiije.

- Na groblju za kućne ljubimce predviđeni su rozarijumi, kolumbarijumi, klasična grobna mesta , "Vrt sećanja" za rasipanje pepela. Poseban deo biće i za stanovnike Beo-zoo vrta - kaže direktor ustanove "Veterina Beograd" Budimir Grubić.

Za sada je planirano oko 2.000 grobnih mesta za različite vrste ljubimaca. Prema nekim procenama, za realizaciju ovog projekta potrebno je oko 120 milona dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA