SPASIMO ŽIVOTE NAŠE DECE: Uspeh akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole"

Do sada je kroz edukaciju prošlo 120.000 đaka prvaka, što kao rezultat ima smanjen broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju deca. Ali i dalje smo svesni da su deca najnezaštićenija u saobraćaju, zbog čega ovakve i slične akcije imaju veliki značaj

  • 1

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas završnoj predstavi devetog ciklusa za đake prvake „Đaci vas mole, usporite pored škole”, održanoj u Centru za kulturu i obrazovanje u Rakovici. Vesić je podsetio da se akcija već devetu godinu sprovodi u organizaciji „Parking servisa” i Grada Beograda u svim beogradskim osnovnim školama.

– Do sada je kroz edukaciju prošlo 120.000 đaka prvaka, što kao rezultat ima smanjen broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju deca. Ali i dalje smo svesni da su deca najnezaštićenija u saobraćaju, zbog čega ovakve i slične akcije imaju veliki značaj – ukazao je Vesić.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je zahvalio „Parking servisu”, beogradskim školama i Saobraćajnoj policiji na ovoj uspešnoj akciji, koja za rezultat ima više spasenih dečjih života u saobraćaju.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da su deca naša najveća vrednost i da "nam ova akcija, koj ima impresivan rezultat, uz veliku podršku Grada Beograda i Parking servisa”, u tome pomaže. Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković precizirao je da se danas održava 1.200. završna predstava, dok je samo ove godine održana edukacija u 168 beogradskih osnovnih škola u svih 17 beogradskih opština, gde je više od 16.000 mališana dobilo bezbednosne prsluke, lopte i bojanke.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Na današnjem završnom skupu prisustvovalo je 300 đaka prvaka iz osam osnovnih škola, gde su sa predstavnicima saobraćajne policije i „Parking servisa” proverili znanje iz poznavanja saobraćaja, dok je ceo događaj ulepšao dečji hor „Čarolija”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. jun 2016 | 11:36

    U drugim zemljama djaci nemoraju nikog da mole da vozi pazljivo kod skola vec normalna drzava radi ovako : 30 km kod skola,obdenista naseljenog mesta saobracajni znak sa 30 km ogranicenja i kamere a ako nema kamera ima policije koja sakrivena stoji sa redarom u ruci i meri.Kazne za prekoracenje brzine od 400-1000 € plus oduzimanje vozacke od 1 meseca do 3 godine a kod velikih prekoracenja i trajno oduzimanje vozacke dozvole tj mora ponovo u sklolu na polaganje vozackog tek posle kazne od 3 godine kad isteknu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA