≫ 

SNIMAK ŠKOLSKOG INCIDENTA KOJI JE DIGAO SRBIJU NA NOGE: Prestani da plačeš! Gde su ti suze? (AUDIO)

 ≫ 

Vršnjačko nasilje sve je veći i češći problem, a neretko nadležni ne reaguju na vapaje dece i roditelja. Sa druge strane, nekada škola učini sve da takve incidente spreči, dok deca sama nastavljaju agoniju...

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Teslina naslednica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Vera

    22. avgust 2021 | 13:06

    Meni je nekako vrlo očigledno da je sve bilo unapred isplanirano od strane učenice. Ostavila je uključen telefon da bi imala "dokaz" o nastavnicinoj reakciji. Njen plač zvuči totalno usiljen i neiskren. Deca očekuju od nastavnika da im "gledaju kroz prste" kada je u pitanju zaključivanje ocena, a kada se to ne dogodi vrlo često počinju da mole i ubedjuju, a u ovom slučaju mislim da je u pitanju totalna manipulacija. Uopšte me ne bi začudilo da je devojčica dobila savet od majke da ostavi telefon uključen. Bilo bi zanimljivo čuti šta kažu druga deca, intervjuisana jedan po jedan, naravno, a ne u grupi.

  • Istina

    25. oktobar 2018 | 11:37

    Dete nije snimalo predavanja, jer je nastavnik ispitivao. Pravo pitanje je zbog čega je dete snimalo taj događaj. Kažu u komentarima da je nastavnik alergičan na suze. Pedagog se mora uzdržati od svojih alergija, ukoliko je dete uznemireno, škola ima pedagoga i psihologa, tamo je nastavnik trebao da odvede dete. Nastavnik treba biti primer kako se treba ponašati, a ne kako i on može da plače. Mogla joj je objasniti da mora preuzeti odgovornost za svoje postupke, da je dobila lošu ocenu jer nije naučila, ali da je može popraviti. Umesto toga, ona je imitira i viče na nju. Ko ovde misli da je to pedagoški ispravno? Sledeći put, pošto nije videla suzu, da li treba da uzme bič pa da je izudara pa da stvarno dete zaplače od bola? Dete je verovatno snimalo, jer ko zna koliko se puta nešto slično desilo.

  • iznogud

    26. jun 2016 | 07:04

    zao mi dece koja u ovom ludom vremenu nemaju razumevanja ni od roditelja ni od okoline u kojoj zive.a sto se tice skole kod nas bi trebalo ukinuti podosta predmeta a prvo istoriju koju ja intenzivno proucavam.ucimo decu lazima kako trenutne velicine su istorijske,punimo im glave raznim datumima ...sto se tice direktorke u ovom slucaju pa nece valjda zbog jednog deteta da se zamera kolegama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA