≫ 

SVI NA KUPANJE NA LIDO: Vojska Srbije postavila PONTONSKI MOST! (FOTO)

Most će biti otvoren od 1. jula do 31. avgusta, svakog dana od 8 do 20 časova

  • 1

Vojska Srbije postavila je danas pontonski most koji povezuje Zemun sa plažom Lido.

- Most je dugačak 360 metara, ukupne je nosivosti 20 tona, a sastavljen je od 36 pontoskih elemenata - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, pripadnicima Rečne flotile je bilo potrebno ukupno 16 sati za dopremanje iz Šapca i postavljanje elemenata pontonsog mosta.

Uređeni prilazi plaži ''Lido'' (FOTO)

Komandant Siniša Marinković je rekao da je most spreman za korišćenje, a pripadnici bataljona obezbeđivaće ovaj prelaz 24 časa svakog dana.

- Sve mere bezbednosti su apsolutno zagarantovane i most je potpuno bezbedan za korišćenje. Preko mosta mogu prelaziti pešaci koji će koristiti plažu na Lidu, kao i laka vozila po odobrenju - rekao je potpukovnik Marinković.

Foto: Zoran Gencel Foto: Zoran Gencel

Pontonski most koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, na čijem su dopremanju i postavljanju prethodnih dana radili inžinjerci iz sastava Rečne flotile, Beograđani će moći da koriste tokom cele kupališne sezone koja počinje 1. jula i završava se 31. avgusta.

PIJACA "ZEMUN" USKORO DOBIJA NOVI IZGLED: Počeli radovi na popločavanju pijačnog platoa (FOTO)

U vremenu do početka kupališne sezone most je pre svega namenjen za prelazak osoba koja su angažovana na uređenju sportskih terena, plaže i drugih objekata na Lidu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA