Pijaca "Zemun" u novom ruhu (FOTO)

Plato pijace "Zemun" dobija novi izgled, obzirom da je na Masarikovom trgu završen drugi deo prve faze uređenja pijačnog platoa

  • 2

Radovi su obuhvatili popločavanje oko 2 000 m2 pijačnog platoa, dok će se u trećem delu popločati preostali deo platoa do Žitnog kantara.

Foto: Promo Foto: Promo

Radovi na pijaci "Zemun", kao i na drugim pijacama, obavljaju se fazno, kako bi se omogućilo svim zakupcima da nastave sa radom i da obezbeđuju prihode za svoje domaćinstvo. Zakupci pijačne opreme na delu pijace, koji se radi, su dislocirani na privremenu pijacu koja je postavljena ispred zgrade Opštine "Zemun", kao i na Omladinskom trgu. Radovi teku kako je i planirano i sredinom jula prva faza radova će biti završena, ali već sada sugrađani i verni kupci mogu da posete popločan deo pijace "Zemun" i da potraže svog omiljenog poljoprivrednog proizvođača na starom mestu - izjavio je Ivan Sočo, direktor JKP "Gradske pijace", i dodao:

- Želim da se zahvalim građanima Zemuna, koji pokazuju strpljenje i razumevanje prilikom izvođenja radova. Cilj nam je isti, a to je da se pijaca "Zemun", savremeno organizuje i opremi.

Foto: Promo Foto: Promo

Uporedo sa radovima, na pijaci su postavljene 42 nove, spoljne rashladne vitrine, koje će sa najsavremenijim uređajima za hlađenje, omogućiti da se mlečni i suvomesnati proizvodi čuvaju i prodaju po najvišim standardima, dok su 152 dotrajale tezge pregledane i očišćene, a postojeći krovovi zamenjeni panelnim, kako bi se zakupci i roba adekvatno zaštitili od nepovoljnih atmosferskih prilika.

Nakon završetka radova ceo pijačni kompleks će biti vizuelno i funkcionalno objedinjen u jednu celinu čuvajući tradicionalnu ulogu pijace u širem gradskom socio-istorijskom i kulturnom smislu, te će pijaca "Zemun" zadržati status koji čuva kao jedna od najlepših pijaca na teritoriji grada Beograda.

JKP "Gradske pijace" pozivaju sve sugrađane da posete pijacu "Zemun", gde se 2. i 3. jula tradicionalno održava "Zemunski vinski trg". Ljubitelji vina uživaće u degustaciji omiljenog pića, kao i u odličnom muzičkom programu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    21. jun 2016 | 20:10

    Kada ce biti u kragujevcu u centaru grada, sredjen pijac I DA lici na nesto a sada je ruglo od pijaca I to naotvorenom, ulepsajte malo I Kragujevac, ne mozemo da budemo svi stanovnici beograda I samo Beograd, osvrnite se malo I na centralnu srbiju.

  • Maja

    21. jun 2016 | 19:57

    po koji put renoviraju ovu pijacu? stalno izgleda loše, neuredno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA