FRKA U SURČINU: Naprednjaci formirali vlast posle protesta

Stevan Šuša (SNS) novi je predsednik opštine Surčin. Njegovom imenovanju prethodio protest oko 500 pristalica SNS-a koji su polomili stakla na sali skupštine opštine

  • 0

Srpska napredna stranka formirala je danas skupštinsku većinu u beogradskoj opštini Surčin sa SPS-om i URS-om, rekao je predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović.

Stefanović je istakao da je izabran predsednik skupštine te opštine iz redova SNS-a Stevan Šuša i da očekuje da do kraja dana lokalna vlast bude u potpunosti konstituisana izborom predsednika opštine i njegovog zamenika. On je dodao da će novu vlast činiti SNS, SPS i URS.

- Čini mi se da se podigla prevelika prašina zbog nečega što je samo izražavanje narodne volje. Žao mi je što DS, u nemoći da zadrži vlast, pokušava na svaki način da skrene pažnju javnosti sa osnovne poruke koju su građani poslali demokratama - da ih više ne žele na vlasti - rekao je Stefanović.

Prethodno je grupa građana sprečila početak sednice koju je sazvao dosadašnji predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević, a na kojoj je, kako on tvrdi, trebalo da većinu formiraju DS i Pokret za bogatu opšinu Surčin.  Tom prilikom, kako je ranije rečeno u MUP-u, polomljeno je nekoliko stakala na zgradi.

Janošević, koji je kadar DS, ranije je rekao da su u pitanju "pristalice SNS", koje su želeli da spreče konstituisanje Skupštine opštine Surčin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA