Autom udario u bilbord, dvoje povređenih na reanimaciji (FOTO/VIDEO)

Vozač automobila "fiat stilo" izgubio kontrolu nad vozilom dok se kretao brzinom od 150 kilometara na čas, on i suvozač su prebačeni u Urgentni centar

  • 10

Tri osobe su povređene u saobraćajnoj nesereći koja se dogodila nešto pre 12 časova kod starog "Merkatora", kada je vozač automobila "fiat stilo" izgubio kontrolu nad svojim vozilom i udario u bilbord na ostrvcetu koje deli dve ulice.

U vozilu je bilo pet osoba - tri mladića i dve devojke. Mladići su prebačeni u Urgentni centar na reanimaciju, a devojke su pobegle sa mesta nesereće. PR Urgentnog Centra Drago Jovanović kaže da sva tri momka imaju teške povrede. Dvojica su nakon reanimacije zadržana na ortopediji, jer jedan ima povredu noge, a drugi povredu kuka i glave, treći momak je odveden na operaciju zbog  povreda unutrašnjih organa.

Kako Telegraf.rs nezvanično saznaje, vozač je maloletan (1995. godište) i imao je privremenu dozvolu. On i suvozač (1992. godište) bili su pod dejstvom alkohola, a moguće i droga.

Prema rečima ljudi koji su prisustvovali nesreći, vozač automobila je, vozeći brzinom od 150 kilometara na čas, izgubio kontrolu nad vozilom. Auto je iz srednje trake krenuo ka levoj traci i naleteo na plavi "opel kadet", koji ga je udario levim prednjim delom. Usled udarca, "fiat stilo" se okrenuo u krug i udario u bilbord.

Vozač "opel kadeta" kaže da je pokušao da skrene iz leve u srednju traku kada je video da vozač iz srednje trake gubi kontrolu nad svojim vozilom, ali nije uspeo. Policajci su mu rekli da može da se obrati javnom zastupniku za pomoć, ukoliko mu išta bude trebalo.

Od siline udarca u bilbord, iz auta je ispao akumulator koji je završio  sa desne strane na travi, dok se motor vozila nalazio metar dalje.

Očevici navode i to da je "sreća u nesreći" bila to što je vlasnik klinike Anlave prolazio svojim ambulantnim kolima, na kojima je pisalo komandno štabno vozilo, i zaustavio se da pomogne, te pozvao Hitnu pomoć i miliciju. Na mesto nesreće je ubrzo stiglo troje ambulantnih kola, pet vatrogasaca i policija.

Vozača, koji je sve vreme vrištao od bolova i vikao da ga bole noge i kičma, vatrogasci su prvo pokušali da izvuku sečenjem automobila, ali su se uplašili da ga još više ne povrede. Stoga, prvo su izvukli suvozača koji je bio sav krvav i u nesvesnom stanju, da bi onda jedan od njih seo na suvozačevo mesto, spustio sedište i na nosilima izvukao vozača u maltene besvesnom stanju kome je leva ruka bila potpuno krvava. Čitava akcija spasavanja trajala je oko pola sata.

(Biljana Tasić/foto: Milena Đorđević )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ani

    25. maj 2012 | 14:46

    Hocete li opet doci na takvu debilnu ideju, da pijani sjedate za volan??? A one glupace sto su pobjegle, nemam rijeci. Pa ko to radja i tako "vaspita" tu djecurliju nije mi jasno. Kakvi su to kreteni???

  • Dragoslav

    25. maj 2012 | 14:38

    Drago mi je da im se ovo desilo. Na svu srecu, povredjeni su samo osobe iz ovog auta, tako da – sta trazis, to i dobijes!

  • karlo

    27. maj 2012 | 15:26

    alo bre ortak mi je tu povredjen juce sam bijo kod njega koje bre droge kakav alkohol koje bre devojke bilo ih je cetvorica u kolima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA