≫ 

ALEKSANDAR JE HEROJ BEOGRAĐANA: Ovaj vozač GSP-a radi nešto neverovatno - svakog dana!

Svakog dana, Aleksandar svoje putnike upozorava preko razglasa da su lopovi u autobusu

  • 3

Aleksandar Živanović, vozač GSP-a na liniji 31, svakog dana oduševljava svoje putnike jer ih preko razglasa upozorava kada su lopovi u vozilu.

- Na stanici "Južni bulevar", oko 10 sati, na druga vrata ušla je grupa ljudi. Neposredno pošto je autobus krenuo sa razglasa se čulo: "Putnici kod drugih vrata, čuvajte novčanike". U autobusu je krenulo komešanje i komentare kako je vozač car. To je trajalo sve do stanice "Franša Deperea", gde je izašlo mnogo ljudi, a posle zatvaranja vrata, ponovo se čulo na razglasu: "Izašli su" - ispričao je za Blic mladić koji je prisustvovao ovoj sceni.

Aleksandar je upravo zbog ovog svog postupka postao veoma popularan kako među putnicima, tako i na društvenim mrežama.

On kaže da se pljačke u autobusima dešavaju konstantno, a da mu razglas dobro dođe kako bi upozorio svoje putnike. Što se tiče linije kojom saobraća, džeparoši operišu na tri mesta,  a za 10 godina koliko se bavi ovim poslom, dobro je proučio izgled i metode lopova.

Foto-ilustracija: Telegraf Foto-ilustracija: Telegraf

- Ulaze samo kada je autobus pun jer se tada ni na kamerama ne vidi šta rade putnici. Pljačkaju pri ulasku i izlasku iz vozila, mahom starije ljude. Na primer, jedan od njih se pribije uz neku gospođu i viče na nju da se ne gura, a drugi joj uzima novčanik iz tašne. Taj drugi uvek u ruci nosi neku majicu ili duksericu kojom prikrije tašnu, pa ako žena slučajno i pogleda dole, vidi samo njegovu majicu, a ne i ruku u torbi - detaljno je opisao Aleksandar.

Međutim, njegova pomoć putnicima i hrabrost se ne završava samo na tom razglasu. Jednom prilikom je pratio pljačkaše.

- Kolega me je zamenio kod Dušanovačke pošte, baš gde su oni izašli, i ja sam krenuo za njima, ne bih li se uverio da su džeparoši. Video sam ih kako vade novac, a novčanik bacaju u stranu. Sačekao sam da odu, uzeo novčanik i preko službe 988 pronašao vlasnicu. Bar da joj vratim dokumenta, skupo je da se ponovo vade - rekao je ovaj pošteni čovek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vojska_spasa

    1. jul 2016 | 20:29

    I na ovu vedt nema nijedan komentar? Bravo Beogradjani, svaka cast coveku da je vise takvih.... Inace, ne vozim se GSP-om vise od 16 godina(imam svoja kola od kad sam napunio 18 i polozio) ali ocigledno sam jedini koji je srecan sto ima jos postenih ljudi u zemlji.

  • Slavko

    2. jul 2016 | 16:40

    Svaka čast vozaču i da sam neki faktor u Gsp ovakve bi vozace dobro nagradio da bi se i drugi ugledali na njega.Malo je takvih koji misle na putnike i njihovu bezbednost.SVE POHVALE

  • Marko BG

    2. jul 2016 | 16:34

    Covek je CAR.POZDRAV

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA