≫ 

NAUČNI KAMION do subote ispred Tržnog centra Ušće! (FOTO)

Od srede do subote, ispred TC Ušće, u Naučnom kamionu biće predstavljeni brojni naučnopopularni sadržaji

  • 0

Uoči Dana nauke, 10. jula, Naučni kamion dočekaće sve radoznale posetioce u Beogradu od 6. do 9. jula, od srede do subote, ispred Tržnog centra Ušće, od 12 do 22 časa.

DANAS JE ROĐENDAN NIKOLE TESLE: Evo gde i kako se sve obeležava Dan nauke u Srbiji

Kao uvod u Dan nauke, a u organizaciji beogradske Noći istraživača, u Naučnom kamionu održava se manifestacija Istraži, pokaži, leto potraži.

Naučni kamion, kao putujuća laboratorija i prostor za radionice, izložbe i tribine, kroz zanimljive priče o letu, ronilačkim odelima i roniocima, ribama i koralima, letnjim nepogodama, migracijama riba i rasprostiranju biljaka, prikazaće samo delić onoga što se sprema u Beogradu i širom Srbije za 30. septembar, kada će se održati tradicionalna Noć istraživača.

Svakoga dana, od 17 do 20 časova, u Naučnom kamionu otvoren je porodični program. Deca i njihovi roditelji pozvani su na druženje sa naučnim demonstratorima, a na radionicama će biti u prilici da sastave svoju mapu za prepoznavanje oblaka, naprave meteorološki vetrokaz ili isprobaju svoje veštine u rešavanju naučnih mozgalica i zagonetki.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom čitavog popodneva, oko Naučnog kamiona biće organizovana potraga za znanjem: odgovori na raznovrsne zadatke nalaziće se na skrivenim lokacijama.

Čim padne prvi sumrak, negde oko 20 časova, u blizini Naučnog kamiona počinje astronomsko veče, kada se u društvu astronoma amatera kroz teleskope posmatra naš svemirski komšiluk.

U četvrtak, 7. jula, ispred Naučnog kamiona otvara se izložba Krvava istorija roda Homo. Kroz izložbu, koja prati temat petog broja upravo izašlog časopisa Elementi, posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa nekim vrstama ovog roda koje su hodale Zemljom.

Dan nauke u Srbiji obeležava se svake godine 10. jula.

Ova manifestacija se vezuje za rođendan slavnog srpsko-američkog pronalazača Nikole Tesle (1856-1943), koji je 10. jula rođen u Gospiću.

Više o ovogodišnjoj manifestaciji povodom Dana nauke možete pronaći OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA