≫ 

"DOBRO JE ZA VRAČAR DA IMA ISTU VLAST KAO U GRADU I REPUBLICI": Vesić o promenama u beogradskoj opštini!

- Čitav niz projekata koji nas čekaju na Vračaru, a mogu da se urade zajedno sa Gradom i Republikom. Ja verujem da će nova opštinska vlast, zajedno sa nama iz grada zaista opravdati ukazano poverenje - rekao je Vesić

  • 2

Za građane Vračara je dobro da iste stranke čine vlast na Vračaru, Gradu i Republici, jer će to omogućiti da se brže realizuju razni projekti koji se pripremaju, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

"Čitav niz projekata koji nas čekaju na Vračaru, a mogu da se urade zajedno sa Gradom i Republikom. Ja verujem da će nova opštinska vlast, zajedno sa nama iz grada i zajedno sa republičkom vladom, zaista opravdati poverenje koje je dobilo od odbornika i pokazati građanima da može da radi bolje za njih nego prethodne vlasti i da može Vračar da učini boljim mestom za život", rekao je Vesić na tv Pink.

POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM NA VRAČARU: SNS, SPS, DSS i LDP formiraju većinu!

Ističe da je njihov posao da od Vračara naprave bolje mesto za život, a da će i uključiti i NVO u rad opštine, poput ''Društva za ulepšavanje Vračara", koje će biti zvaničan partner opštine.

Vesić veruje da je Vračar posle dužeg vremena dobio vlast kakvu zaslužuje, s obzirom na to da je to opština sa najvećim brojem obrazovanih ljudi i opština sa najvećim brojem penzionera, sa relativno visokim primanjima.

"SNS-u Vračar je isti kao i svaka druga opština, u tom smislu, zaista nismo pridavali poseban značaj bilo kojoj opštini. Značaj Vračara isticali su drugi, ali, u svakom slučaju, mi smo na izborima nastupili sa konkretnim programima za Vračar, rekli smo građanima šta ćemo uraditi", kaže Vesić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Smatra da su odbornici koji su glasali za novu opštinsku vlast razumeli bolje projekte i bolju viziju Vračara, nego što su imali prethodnici, koji, kako je naveo, "za protekle četiri, pa i za 20 godina, nisu puno uradili", te da je sve što je poslednje dve godine urađeno na Vračaru, uradila gradska vlast.

"Građani o tome odlučuju na izborima i sud o našoj vlasti daće na izborima za četiri godine. Činjenica je da za poslednje dve godine na Vračaru urađeno više nego za 20 godina i sama DS, koja je do sada imala vlast na Vračaru, imala je pre 4-5 godina vlast i u gradu i republici, pa nisu ništa radili, a mogli su", smatra Vesić.

Kaže da je njemu kao gradskom menadžeru važno da nema buke u centru grada, da se grad čisti kako treba, da ulice budu urađene, da u svakom naselju postoje dečja igrališta, da se rešava problem parkiranja.

"To je nama važno, to su naši prioriteti i mi se time bavimo", poručio je Vesić.

Foto: wikipedia/TheMiner Foto: wikipedia/TheMiner

Prema njegovim rečima, "u toku je projekat rekonstrukcije Kalenić pijace, koja je možda i najvažnija pijaca u Beogradu, planiramo tri podzemne garaže na Vračaru, kroz javno-privatno partnerstvo, kod Beogradskog dramskog pozorišta, Skerlićeve i kod same pijace".

Dodao je da je tu rekonstrukcija Njegoševe ulice, zatim da se kreće sa rekonstrukcijom Slavije, sa proširenjem Mekenzijeve ulice do Crvenog krsta, zatim ulica Bore Stankovića, Gradić Pejton, fasade...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student

    9. jul 2016 | 14:32

    Ovaj sa slike mora da ima Višlju umetničku čim se u sve razume, deli diplome, preseca vrpce, ne ume da govori nego šušti i zamuckuje a glavna faca Beograda. Odakle li je .....

  • Vavilonac

    10. jul 2016 | 11:56

    Preletac,dupelizac....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA