Požar u Ulici Ilije Stojadinovića, nema povređenih

U garaži na površini od oko hiljadu kvadratnih metara gorelo je jedno vozilo, ali je požar ugašen brzom intervencijom vatrogasaca

  • 0

U podzemnoj garaži u Ulici Ilije Stojadinovića rano jutros izbio je požar koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen i u kome nije bilo povređenih, izjavila je načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović.

Požar je izbio u 3.29 časova u garaži na površini od oko 1.000 kvadratnih metara i gorelo je jedno vozilo, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar se nije proširio na ostala parkirana vozila, rekla je Žugić Vuksanović.

Požar je, uz pomoć termovizijskih kamera za otkrivanje žarišta, ugašen angažovanjem devet vatrogasnih vozila i 32 vatrogasca, koji su stigli samo tri minuta nakon prijema poziva.

Reč je o garaži unutar stambene zgrade i stanari su upozoreni da ne izlaze napolje i da zatvore prozore, objasnila je Žugić Vuksanović.

- Jedan broj ljudi je izašao napolje, ali nismo izveli evakuaciju, jer nije bilo potrebe - rekla je ona.

Zbog bezbednosti građana privremeno su isključeni gas i struja u stambenoj zgradi. U jednom trenutku začule su se i eksplozije, ali je brzo ustanovljeno da su zbog visoke temerature pucali pneumatici na automobilima. Veliki ventilatori upotrebljeni su za razdimljavanje.

Uzrok požara biće utvrđen nakon policijske istrage.

(M.P. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA