OVAJ DEKICA JE PRVO ŠOKIRAO IZBOROM KUĆNOG LJUBIMCA, a onda su se svima rastopila srca! (FOTO)

- A, pa to je Blaža, lokalna maskota - napisao je jedan korisnik Tvitera

  • 3

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija dekice iz Beograda koji prelazi preko pešačkog prelaza zajedno sa svojim kućnim ljubimcem. Ljudi bi pomislili - ništa neobično, međutim! Njegov kućni ljubimac je, verovali ili ne - RAKUN!

Kao i obično, korisnici Tvitera, gde su se ove fotografije pojavile, su pokrenuli žučnu raspravu. Jedni su bili oduševljeni ovom slikom, drugi su smatrali da je dekica nesrećan, jer bi umesto rakuna trebalo da šeta unučiće, dok su treći, ljubitelji životinja, osudili ovog sredovečnog čoveka rekvaši da on ovu životinju maltretira.

- A, pa to je Blaža, lokalna maskota - napisao je jedan korisnik Tvitera, dok se drugi nadovezao i rekao da rakuna i njegove vlasnike često viđa kako ga "šetaju na ramenu".

Ipak, kako su dalje komentarisali, ispostavilo se da je rakun iz Zoo vrta, kojeg je majka pri rođenju odbaci, star je četiri meseca, i nalazi se na kućnoj veterinarskoj nezi, na čuvanju i negovanju.

- Ja ga ne slikah preksinoć! Rakun je star četiri meseca. Privremeno "na slobodi", biće vraćen u ZOO vrt! - napisao je Veljko, a Sonja Maki Lazetić, koja je inače i objavila fotografije je odgovorila:

- Lesto što ste pojasnili, već su borci za zaštitu životinja napali deku i nazvali ga mučitelje. Hvala!

Sve u svemu, prema rečima "komšija" ove preslatke životinje, izgleda da i rakun, i njegovi privremeni vlasnici uživaju i uveseljavaju sve stanovnike Novog Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • victoria

    18. jul 2016 | 15:16

    Tek u beoradskom zooloskom vrtu ce mu biti pakao. Kavez za rakune je previse mali i zivotinje izgledaju veoma depresivno. Treba nesto uraditi, preseliti na vecu lokaciju gde ce zivotinjama biti normalniji uslovi.

  • Vesna

    17. novembar 2016 | 18:15

    Upravo sam videla rakuna i dalje je u našem kraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA