Izmešta se okretnica autobusa sa Trga Republike, evo gde će biti

U Bloku 20 će biti okretnica linija 96, 27 o 27E, dok će se u Dunavskoj ulici okretati autobusi 43, 32E i 35

  • 4

Okretnica autobusa na Trgu Republike trebalo bi da se potpuno iseli tokom sledeće godine, kako bi se centar grada pretvorio u pešačku zonu, a javni prevoz sa te lokacije biće usmeren na Novi Beograd Blok 20 i u Dunavsku ulicu, najavio je danas gradski arhitekta Milutin Folić.

On je, prilkom obilaska radova na izgradnji terminusa za javni prevoz u Ulici Vladimira Popovića u Bloku 20, rekao da je cilj grada da se osim Trga Republike od javnog saobraćaja potpuno rastereti i Studentski trg i delimično Zeleni venac.

- Cilj je da se centar grada oslobodi od viška autobusa i da ga pretvorimo u pešačku zonu. Napravili smo analizu saobraćajnih linija još prošle godine i u okviru te strategija planirana su četiri nova terminusa - rekao je Folić.

U Ulići Vladimira Popovića u Bloku 20 biće nova okretnica autobuskih linija 96, 27 i 27E, a predviđeno je da radovi budu završeni do kraja septembra, dok će na terminus u Dunavskoj biti preusmerene linije 43, 32E, 35.

Za izgradnju terminusa u Dunavskoj , kako kaže, izabran je izvođač radova, završavaju se projekti, rešavaju imovinsko pravni odnosi, a predviđeno je da bude završen tokom sledeće godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Folić kaže da će saobraćaj sa Studentskog trga i dela Zelenog venca biti preusmeren na još dva terminusa koji su predviđeni da se prave kod Brankovog mosta, čim se skrene kod Ušća i u Bloku 42.

Uskoro će, kaže Folić, biti raspisan konkurs za nabavku javnih bicikala kako bi projekat zaživeo na proleće naredne godine. To bi značilo da građani mogu autobusom da dođu do Novog Beograda ili Dunavske, a zatim biciklom po centru grada.

Printskrin: Google Street View Printskrin: Google Street View

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović kaže da je vrednost radova na novoj okretnici linija 27, 27E i 96 u Bloku 20 oko 30 miliona dinara, da je frekventnost saobraćaja na Trgu Republike 60 autobusa na čas, te da će frekventnost na terminusu u Bloku 20 biti 25 vozila na čas, a u Dunavska 35 vozila na čas.

On kaže da će usluga gradskog prevoza ostati ista, ali da će Trg Republike biti rasterećen od teškog autobuskog saobraćaja i centar grada dobiti lepšu sliku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Discovery

    20. jul 2016 | 19:08

    I ovako bez tih linija Brankov most je u zagušenju, a kad te linije krenu preko njega biće još gore. Ko je radio analizu saobraćaja, taj bi dve nacrtane ovce izgubio.

  • Groficaofica

    20. jul 2016 | 18:52

    Uzas

  • Boki

    20. jul 2016 | 16:14

    Trla baba dlan da joj prodjr dan ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA