≫ 

Vujadin je pronašao torbu sa 8.000 evra, vratio je vlasniku, i evo kako je nagrađen!

Vujadin Mitrović iz Švajcarske tokom svog boravka u Beogradu shvatio je da poštenih ljudi još uvek ima i sa jednim takvim postao i prijatelj

  • 10

Ko kaže da u Srbiji nema poštenih građana, nije u pravu. Poštenih i te kako ima i to pronalazača! Naime, Vujadin Mitrović je iz Švajcarske došao u Beograd gde je izgubio torbu sa 8.000 evra, ali je vrlo brzo dobio nazad.

- Po preporuci sam došao u Beograd kod zubara. Posle silnih anestezija nisam mogao ništa da jedem. Bio sam jako gladan, pa sam krenuo u šetnju, ne bih li našao neki restoran. Jedan prolaznik me je uputio do ovog restorana - započinje svoju priču za Blic Vujadin.

Na ulazu ga je dočekao ljubazni vlasnik restorana Dušan Parapid koji mu je obećao da će mu poslužiti neku laganu hranu i da malo sačeka dok je spreme.

NEVEROVATNO: Vratio novčanik sa 1.600 evra!

Nakon ručka, Dušan i Vujadin su započeli razgovor, a nedugo potom došao je konobar sa računom. Vujadin je ceh platio novem iz džepa i otišao, zaboravivši na torbicu okačenu o stolicu u kojoj je bilo 8.000 evra.

Foto: sxc.hu/brendan76 Foto: sxc.hu/brendan76

- Imao sam razmenjene dinare u džepu koje sam koristio za prevoz taksijem i tako te sitnice. Sav ostali novac bio mi je u toj torbi. Mahinalno sam izvadio dinare iz džepa, platio i otišao - objašnjava on.

Vujadin je otišao u svoj smeštaj i izmoren od anestezija zaspao, dok je Dušan odmah primetivši da je ovaj zaboravio torbicu sačekao da se njen vlasnik vrati.

DA LI JE NEBOJŠA NAJPOŠTENIJI RADNIK GSP? U autobusu pronašao novčanik PUN PARA I ZLATA, pa ga vratio vlasnici!

Kako je prošlo više sati, a bilo je vreme da se zatvori restoran, Dušan je rešio da nekako kontaktira Vujadina.

Foto: Flickr/buddawiggi Foto: Flickr/buddawiggi

- Mislio sam da će brzo shvatiti da je zaboravio torbicu. Međutim, kada je već prošlo dva, tri sata, i kada sam morao da zatvorim restoran, shvatio sam da ga moram kontaktirati na neki način - priča ovaj pronalazač dodajuću da je u torbici pronašao plastični okvir od kartice za mobilni telefon na kojem je, na sreću, pisao broj telefona.

Ubrzo je Vujadina iz sna probudio telefon, a onako bunovan pomislio je da ga zve porodica.

POŠTENI SRBI: Našli novčanik pun para, ušli u trag vlasniku preko Fejsbuka i evo kako su nagrađeni

- Javio sam se i neko me je pitao "Da li ste zaboravili nešto u restoranu?". Onako pospan, rekao sam da nisam. Kada mi je rekao da sam zaboravio torbicu, došlo mi je da vrisnem od sreće - rekao je Vujadin otkrivajući da se pošteni pronalazač ponudio da torbu sam donese, što je on izričito odbio.

Odmah je otišao po novac i zahvalio se. Prebrojao ga je tek kada je došao u apartman i naravno, sve je bilo tu, pa čak i dokumenta za koja bi bio mnogo veći rpblem da su nestala.

- Ma njegov gest je vredniji od cele zaboravljene sume! Nisam znao kako čoveku da se odužim. Pa sam se eto, setio da vas pozovem, jer mislim da ovako nešto zaslužuje pažnju. Ovo se ne dešava stalno. Čak i u Švajcarskoj gde živim, iako ta zemlja važi za jednu od najuređenijih, sumnjam da bi mi neko vratio novac - kaže Vujadin.

Vlasnik torbice je pokušavao da nagradi pronalazača, ali Dušan odbio svaku vrstu nagrade jer smatra da to što je uradio nije ništa posebno.

- Nema tu ništa da se priča. Sve što kažem bi bilo šablonski, ali eto, smatram da bi svako postupio kao ja. Ne mislim da sam uradio ništa spektakularno - skroman je ovaj mladić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA