OBRATITE PAŽNJU GDE BACATE SMEĆE: Krenula velika akcija inspekcije!

Ona je dodala da će postupanje suprotno ovim preporukama, kao i neobaveštavanje inspekcije o postupanju po ovim preporukama može, u skladu sa procenom rizika, predstavljati razlog za pokretanje inspekcijskog nadzora

  • 7

Sekretarijat za inspekcijske poslove je od 1. avgusta pokrenuo akciju protiv nepravilnog korišćenja sudova za odlaganje kućnog smeća i reciklažnih ostrva. Cilj akcije je da se privredni subjekti kao što su marketi, kafići, mesare, ugostiteljski objekti, upozore da se otpad organskog porekla ne može odlagati u posude za kućno smeće, na osnovu Odluke o održavanju čistoće kojom je predviđen način postupanja sa otpadom ove vrste.

Prema rečima gradske sekretarke za inspekcijske poslove Sonje Podunavac, komunalni inspektori će u tom cilju vršiti službene savetodavne posete privrednim subjektima kako bi se sprečile štetne posledice po zaštićena dobra, prava i interese, a u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Inspekcija će o službenoj savetodavnoj poseti sačiniti službenu belešku u koju će biti unete bitne činjenice i okolnosti posete. Ako u službenoj savetodavnoj poseti uoči neki propust ili nepravilnost u poslovanju, inspekcija će u roku od osam dana nakon posete subjektu dostaviti dopis koji sadrži preporuke o tome kako da propust ili nedostatak bude ispravljen, kao i rok do kada to treba da bude učinjeno – rekla je Sonja Podunavac.

Ona je dodala da će postupanje suprotno ovim preporukama, kao i neobaveštavanje inspekcije o postupanju po ovim preporukama može, u skladu sa procenom rizika, predstavljati razlog za pokretanje inspekcijskog nadzora.

Ova akcija će se izvoditi u asistenciju Komunalne policije i prisustvo ekipa JKP „Gradska čistoća”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIS

    2. avgust 2016 | 09:26

    Slazem se da treba da se vrsi selekcija organskog i ambalaznog otpada. Da ne zagadjujemo nasu okolinu, treba svi da tezimo da nam grad bude cistiji! Obezbedite nam posebne kontejnere gde cemo da odlazemo otpad.

  • Lanmi

    2. avgust 2016 | 09:06

    Nekulturan narod ostaje nekulturan! Nikada se necemo nazciti da se smece baca u kontejnere!

  • Joca

    2. avgust 2016 | 09:13

    Ovaj sa loknicama sigurno zna gde šta da baci,Šojić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA