≫ 

Skinite se U TOPLES U BEOGRADU i evo šta će vam se desiti! (VIDEO)

- Prema Zakonu o javnom redu i miru, za sve što je prekršajno kažnjivo, kazna može biti od nekoliko hiljada dinara do pritvora od 30 dana - kaže Vagner

  • 6

Koliko ste puta letos izlazeći iz kuće ili vraćajući se s posla poželeli da poskidate svu garderobu sa sebe jer vam je bilo previše vruće? Naravno, pošto je neprikladno i samim tim čudno, odustali ste. Osim što je neprikladno, takvo "ponašanje" je i kažnjivo, i zatvorom i novčano!

Stručnjaci tvrde da skidanje na svakom javnom mestu, koje nije kupalište spada u remećenje javnog reda i mira, što i reguliše istoimeni zakon. Prema rečima advokata Marije Vagner, zakon ne precizira tačno šta sve potpada pod remećenje javnog reda i mira, ali je to "sve što ugrožava i onemogućava normalne tokove života ili uznemirava prisutne. Neuobičajeno ili opasno ponašanje neko od prisutnih mora da prijavi komunalnoj ili običnoj policiji koja izlazi na lice mesta.

Ova zgodna policajka je suspendovana jer je pozirala u TOPLESU, I TO USRED PATROLE! (FOTO) (VIDEO)

- Prema Zakonu o javnom redu i miru, za sve što je prekršajno kažnjivo kazna može biti od nekoliko hiljada dinara do pritvora od 30 dana. Kolika će kazna biti, naravno, zavisi od olakšavajućih ili otežavajućih okolnosti koje treba da utvrdi komunalna ili obična policija - otkriva Vagner, koja se bavi porodičnim odnosima.

Nije neobično da se takav prekršaj i uslovno kazni, smatra advokat Božo Prelević, a ni činjenica da na polugolog muškarca niko od prolaznika niko ne reaguje, dok bi žena u toplesu na ulici zaprepastila prolaznike.

- Na Adi, Lidu ili čamcima, na razgolićene ljude niko ne raguje, ali je diskutabilna činjenica da nemate nijednog privedenog muškarca zato što ide go do pojasa, a kad bi se pojavila gola žena na ulici - na to bi svi reagovali. Mada, takvu osobu je bolje prvo uputiti na psihijatrijsko posmatranje, nego je kažnajavati - poručuje Prelević.

Pišite nam u komentarima šta mislite o ovoj temi.

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSs

    2. septembar 2016 | 16:19

    Onda lepo beograd nocu pa redom u naplatu kazni

  • Ćorloilo Ćorlo Pk.

    2. septembar 2016 | 16:35

    Kako nam sve dobro ide po tom pitanju, možda će jednog dana takve razgolićene za kaznu da zatvore 30 dana - sa Zmajem od Šipova! ;-) ;-)

  • antiekumenion

    3. septembar 2016 | 10:03

    Bog kaznjava razvratne. Gorenje u paklu ceka. Pa se vi skidajte.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA