POČELO RUŠENJE: Opština Savski venac uklanja bespravno izgrađene objekte

Rušenje apoteke u Pasterovoj 4 deo je akcije koju SO Savski venac sprovodi u cilju oslobađanja zelenih površina, odnosno parkova

  • 11

SO Savski venac počela je akciju rušenja nelagalno izgrađenih objekata na teritoriji ove opštine, a jedan od objekata koji su uklonjeni je i apoteka "Prima" koja se nalazila preko puta Hrama Svetog Save.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Zakon o ozakonjavanju objekata nije zakon o rušenju, već o legalizaciji

Ovo je samo jedan u nizu objekata koji neće biti legalizovani, te je neophodno njegovo uklanjanje. Rušenje apoteke u Pasterovoj 4 deo je akcije koju ova opština sprovodi u cilju oslobađanja zelenih površina, odnosno parkova.

KONAČNO SE STAJE NA PUT NELEGALNOJ GRADNJI: Izdato više od sto rešenja o ozakonjenju objekata u Beogradu!

Prema izjavi koju je vlasnik apoteke dr Damir Isaković dao za beogradske medije, njemu je prethodna vlast obećala da će objekat biti legalizovan, te je on 2014. godine i podneo zahtev za legalizaciju, koji je obnovio ove godine. Međutim, aktuelna vlast je ipak donela rešenje o rušenju, koje je počelo u petak skidanjem vrata, a u nedelju su uklonjeni i preostali delovi objekta.

VIŠE NI KVADRAT BEZ DOZVOLE: Država staje na put nelegalnoj gradnji

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Iz SO Savski venac su poručili da je sve urađeno po zakonu i da neće biti povlašćenih kad je u pitanju bespravna gradnja.

- Opština je odbila zahtev za legalizaciju i vlasniku je naloženo da započne rušenje. Obavezao se i da će sporni objekat ukloniti do 2. septembra, a upozoren je da će, ukoliko započeto ne sprovede u predviđenom roku, rušenje biti nastavljeno bez prethodnog obaveštenja - kažu u SO Savski venac za beogradske medije.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ezra

    5. septembar 2016 | 15:01

    A sada konjicev skok na levu obale save po vikendicama .haha nece moci .e kad to biidu srusili verovacu da sns radi za srbiju

  • Groficaofica

    5. septembar 2016 | 11:55

    Koliko je bespravno podignutih zamkova,vila,nadzidanih stanova na stambenim zgradama...a stradace buranija sitna,narod koji je svojim znojem zidao ciglu po ciglu...

  • Crni

    5. septembar 2016 | 13:55

    A dve vikendice....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA