≫ 

"OAZA" U ZEMUNU: Da li je ovo najlepši vrtić u Beogradu? (FOTO)

Gradonačelnik je naveo da nov vrtić, koji je napravljen po savremenim standardima, ima mesta za oko tri stotine mališana

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas novootvoreni vrtić "Oaza", koji se nalazi u prostoru objekta "Elektronske industrije" u Zemun polju. Događaju su prisustvovali gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Snežana Đurić i direktor Agencije za investicije i stanovanje Luka Petrović.

Gradonačelnik Beograda najavio veću bezbednost mališana u vrtićima

Gradonačelnik je tom prilikom naveo da nov vrtić, koji je napravljen po savremenim standardima, ima mesta za oko tri stotine mališana.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Siguran sam da će deca u njemu uživati i kvalitetno provoditi svoje vreme. Na nama je da nastavimo da gradimo nove objekte, pa ćemo tako u narednom periodu otvoriti vrtiće u Ovči i Altini. Posebno mi je drago to što se i privatni vrtići otvaraju širom grada, a do sada je u takve ustanove upisano više od pet i po hiljada dece. Sve to opravdava našu odluku da privatne predškolske ustanove uključimo u proces subvencionisanja – naglasio je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je podsetio da je 2013. oko 11 hiljada mališana upisano ili je tražilo upis u predškolske ustanove u Beogradu, dok ih je ove godine bilo gotovo 22 hiljade.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Dejan Matić je najavio da će uskoro u Ugrinovcima biti otvoren novi vrtić, i to u adaptiranim prostorijama doma kulture. Sa takvom politikom će se nastaviti, istakao je Matić, kako bi 1.300 neupisane dece sa teritorije ove opštine našlo svoje mesto u vrtićima.

Direktorka PU "Dr Sima Milošević" Jasmina Bouali Stanojković navela je da je, shodno i svom nazivu, novi vrtić oaza za decu, zaposlene i roditelje. Kako je dodala, u objektu će se raditi po "Montesori programu", koji je do sada pokazao dobre rezultate u objektu "Petar Pan" u Batajnici.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA