Beogradski "Pobednik" ponovo će blistati u svom najlepšem sjaju (FOTO)

- Na ovaj način, on će biti znatno bolje vidljiv i sa reka i iz drugih delova Beograda - dodao je Siniša Mali

  • 4

Radovi na obnavljanju platoa kod spomenika "Pobednik" završeni su, a novopostavljeni mermer trajaće stotinama godina, rekao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je zajedno sa svojim saradnicima obišao ovaj prostor na Kalemegdanu. Kako je precizirao, radovi su trajali nešto duže nego što je očekivano zbog arheološkog istraživanja prostorije koja je pronađena na ovoj lokaciji.

- Prvi put je rekonstrukcija urađena kako treba, jer su sređeni i odvodi, pa se voda više neće skupljati na platou. "Pobednik" je konačno dobio plato kakav zaslužuje, a izdvojićemo i dvanaest miliona dinara koliko je neophodno da se sredi i sam spomenik - istakao je Mali.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je najavio i da će se obnoviti rasveta na Kalemegdanu, naročito na njegovim rubnim delovima.

- Na ovaj način, on će biti znatno bolje vidljiv i sa reka i  iz drugih delova Beograda - dodao je Mali.

Događaju su prisustvovali glavni urbanista Milutin Folić, sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, direktorka Zavoda za zađtitu spomenika kulture grada Beograda Nela Mićović, direktor "Zelenila - Beograd" Slobodan Stanojević i direktor "Beogradske tvrđave" Petar Andrijaševć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    7. septembar 2016 | 15:30

    BRUKA I SRAMOTA!!!! Svaki metar kalemegdana su zauzeli kiosci za naplatu karata ,vise nemozes normalno da setas kalemegdanom sve neke pogranicne zone ako hoces da prodjes moras da platis kartu,dosetila se druzina kako da uzima pare gradjanima i da uzurpiraju zemljiste na kalemegdanu koje je nacionalno blago nase Srbije,Kalemegdan mora biti izvorno onakak kakav jeste a da gradjani mogu na trenutak dodirnuti proslost i vreme nasih predaka.kad je sve tako onda neka otvore i neki hiprmarket,pijacu i neku zgradu za budze ,i parkiraliste sa podzemnim garazama i da naprave pravi cirkus kolorado.

  • gustav

    7. septembar 2016 | 16:57

    Zašto je tajna tko je autor spomenika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA