≫ 

DEFINITIVNO NEMA VIŠE ŠVERCOVANJA U AUTOBUSIMA! Čeka nas novo GSP pravilo koje će SVE promeniti! (VIDEO)

Kontrolori će imati aparate koji će odmah štampati prekršajne naloge, umesto što su do sada putnicima bez karte prodavali takozvanu posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili uzimali podatke o putniku i prosleđivali ih Komunalnoj policiji

  • 78
Kontrolorka, kontrola karata, Legitimacija, GSP, BUS PLUS, kazna za prevoz, Beogradska komunalna policija Foto: Milena Đorđević

Izmenom Odluke o javnom linijskom prevozu putnika koji će se danas naći na dnevnom redu Skupštine grada, predviđeno je da kontrolori Busplusa bez prisustva komunalnih policajaca štampaju prekršajne naloge na licu mesta.

Kontrolori će imati aparate koji će odmah štampati prekršajne naloge, umesto što su do sada putnicima bez karte prodavali takozvanu posebnu kartu po ceni od 2.000 dinara ili uzimali podatke o putniku i prosleđivali ih Komunalnoj policiji, piše "Alo".

"BUS PLUS" KARTICE VAŽE DO 30. JUNA: Moraćemo da ih promenimo!

Sistem je osmišljen tako da kontrolori budu samo posrednici tog procesa, odnosno kuriri koji ekspresno komunalnom policajcu šalju vaše podatke putem aparata, a onda komunalci iz fotelje u svojim kancelarijama pišu kaznu, koja se vraća kontroloru i štampa na licu mesta. Ovakva odluka treba da smanji i troškove davanja prekršajnih naloga, kojih je na mesečnom nivou između 12 i 15 hiljada.

UMALO POGINUO ZBOG KONTROLORA: Iskočio iz autobusa u pokretu jer nije imao kartu

Pogledajte prilog o novim ovlašćenjima kontrolora Busplusa ovde:

"Od ovakvog uručenja se očekuje uvećanje prihoda Grada Beograda pošto će svakom putniku koji je u vozilu zatečen bez karte biti uručen prekršajni nalog", dodaje se u obrazloženju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajnono pero

    8. septembar 2016 | 11:05

    Jos jedno bacanje para. Kako ce da legitimise gtadjanina kada kontrolor na to nema zakonsko pravo. Bolje smanjite cene karata na 30 dinara i svi ce placati. Vozna karta zeleznicom od Barajrva do Bg 130 din karta kod vozaca GSP 150 ili da kupite onu glupu bus plus platiku za 230 i plus 90 din za kartu. Za te pare se vozim vozom do Valjeva. Dajte ljudi uozbiljite se.

  • Groficaofica

    8. septembar 2016 | 10:26

    Udriteeeeeee po ovom narodu! Muka mi je kada procitam kako se dovijate na sve moguce nacine da ,,uvecate prihod,,i kada vidim komunalce koji se svadjaju sa babama u busu umesto da obezbedjuju skole,vrtice,parkove,setaju po kraju...mislim da je to bila prvobitna ,,namena,,ove sluzbe a evo u sta se pretvorise..bruka i sramota od zemlje!!!

  • Mилошке Србија

    8. septembar 2016 | 11:14

    samo ste zaboravili nesto nema prava kontrolor da trazi licnu kartu bez,niti si duzan da je das bez prisutva policije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA