≫ 

Noćni život u Beogradu će se potpuno promeniti!

Zakon koji reguliše zaštitu od buke omogućiće inspekcijama Grada Beograda da nenajavljeno kontrolišu nivo buke i da čak i zatvore ugostiteljske objekte koji ovu odluku ne poštuju

  • 7

Gradski menadžer Goran Vesić zahvalio je odbornicima Skupštine Grada Beograda koji su jednoglasno doneli odluku kojom će konačno biti uveden red u Cetinjskoj ulici, gde smo svakodnevno svedoci sukoba građana sa vlasnicima ugostiteljskih objekata koji emitovanjem muzike ometaju život građana. Kako je istakao, činjenica da su za odluku glasali svi odbornici, i vlasti i opozicija, pokazuje koliko je donošenje ove odluke važno za grad.

Odlukom je određeno da ugostiteljski objekti koji se nalaze u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici mogu da emituju muziku sa razglasa do 23 sata radnim tanima, a do ponoći vikendom. U samoj Skadarliji može da se emituje akustična muzika, kako je to bilo oduvek od kada postoji ovo mesto.

- Ova odluka predstavlja pobedu pravde i upornih građana Cetinjske ulice. Nažalost, ovom odlukom ne rešavamo problem buke iz ugostiteljskih objekata kojoj su izloženi drugi građani Beograda, posebno u Sarajevskoj ulici, na Kosančićevom vencu, na Neimaru, oko Hrama Svetog Save, na Novom Beogradu. Zato ćemo, nadam se, do kraja godine traj no rešiti problem buke i omogućiti građanima Beograda miran život i komunalni red. Da bi se to desilo, Grad Beograd će formirati radnu grupu zajedno sa republikom koja će raditi na izmenama zakona kojima se reguliše buka, kao i plovni objekti odnosno splavovi - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, zakon koji reguliše zaštitu od buke omogućiće inspekcijama Grada Beograda da nenajavljeno kontrolišu nivo buke i da čak i zatvore ugostiteljske objekte koji ovu odluku ne poštuju.

Foto - Ilustracija: Pixabay Foto - Ilustracija: Pixabay

- Pored toga, radiće se na izradi pravilnika koji će regulistai kakvu zaštitu od buke moraju da imaju guostiteljski objekti i ove mere će morati da poštuju svi. Kada su u pitanju splavovi na kojima se nalaze ugostiteljski objekti, oni će novim zaonskim rešenjima plaćati taksu prema zoni i broju kvadrata i moraće da imaju potpunu zaštitu od buke, čak i na otvorenom prostoru - rekao je Vesić, pa dodao:

- Na sličan način na koji ćemo regulisati problem buke bavićemo se parom i mirisima. Kada sve ove promene budu usvojene, obezbedićemo mir građanima Beograda koji će moći da žive mirno, a ugostiteljskim objektima koji budu imali zaštitu od buke i budu poštovali propise o pari i mirisima biće omogućeno slobodno da rade. Tako ćemo konačno rešiti problem buke kojem su godinama izloženi građani Beograda i uesti red.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • butcherboy

    9. septembar 2016 | 10:10

    prestanite da uzimate pare od gazda lokala i zatvorite te koji ne postuju zakon nabrojali ste pola grada a u svakom kraju ima gomila kafica i klubova koji do 4-5 ujutru rade sa nenormalnom bukom

  • a majstori

    9. septembar 2016 | 10:53

    Kako ce da rese problem sa majstorima po zgradama i gradilistima koji pocinju sa radom u 6 ujutru,cak i vikendom?

  • Sanka

    9. septembar 2016 | 10:09

    Eto vam sad vaša Evropa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA