≫ 

NAJMLAĐI OFICIRI SRBIJE U SRCU BEOGRADA: Hiljade ljudi na defileu mladih vojnika (FOTO) (VIDEO)

- Budućnost ne smemo čekati, bez valjane pripreme za sve moguće okolnosti, pa i za one preteće po bezbednost građana. Zato Vojska Srbije ostaje snažan i odlučan garant zaštite nacionalnih ineteresa - rekao je Tomislav Nikolić

  • 10

Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas je intoniranjem himne Srbije počela svečanost promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

ONI SU NAŠA DIKA I PONOS: 10. septembra promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je je na promociji najmlađih oficira Vojske Srbije u Beogradu da VS ostaje snažan i odlučan garant zaštite nacionalnih interesa.

On je istakao da će očuvanje i povećanje ugleda VS biti jedna od glavnih smernica ukupnih aktivnosti države.

- Budućnost ne smemo čekati, bez valjane pripreme za sve moguće okolnosti, pa i za one preteće po bezbednost građana. Zato Vojska Srbije ostaje snažan i odlučan garant zaštite nacionalnih ineteresa - rekao je Nikolić.

On je naglasio da će u uslovima kompleksnih bezbednosnih izazova današnjice VS održavati i unapređivati operativne i funckionalne sposobnosti.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Prema njegovim rečima, to je neophodno kako bi VS bila spremna da oružanu silu kojom raspolaže usmeri na izvršavanje određenih misija i zadataka.

On je rekao da razvoj modernizacije, opremanje i naoružanje VS spadaju u prioritetne aktivnosti koje traže puno mudrosti i što objektivniju percepciju budućnosti kako bi bile kvalitetno sprovedene.

Nikolić je naglasio i da se efikasna i profesionalna vojska izgrađuje i kroz interoperabilnost sa drugim armijama.

- Bliska saradnja naše zemlje sa svim državama sveta pruža priliku oficirama VS da na visokom profesionalnom nivou odmere snagu i uporede uvežbanost sa kolegama iz mnogobrojnih zemalja - rekao je predsednik Srbije.

Kako je naveo, angažovanje pripadnika VS u mirovnim misijama na mnogim kriznim žarištima u svetu svedoči o iskrenoj želji Srbije da doprinese naporima za dostizanje svetskog mira.

- Znamo da naš doprinos možda nema odlučujući značaj da mir u svetu zaista bude postignut, ali to nije nikada bio izgovor za neaktivnost. Naprotiv, nastavićemo da učestvujemo i izgradnji mira koliko god je u našoj moći - zaključio je Nikolić.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

U prve oficirske činove promovisano je 158 kadeta i kadetkinja 137. klase Vojne akademije, a svečanosti prisustvali su Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, zvaničnici VS, kao i strani vojni zvaničnici, predstavnici crkve, porodica i drugi gosti.

Najbolji kadeti 137. klase Vojne akademije su Lazar Stojnić (prvi u rangu) Jelena Nikolić (druga u rangu) i Emilija Pešić (treća u rangu).

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Prvi u rangu po vidovima su Stefan Radonjić (u vidu Kopnena vojska), Aleksandar Stevanović (u vidu Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana).

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Najbolji na Medicinskom fakultetu VMA su Nemanja Jaćimović, Jadranka Zarić, Jelena Katić.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    10. septembar 2016 | 12:19

    Ja svoje dete nisam mogao upisati na akademiju zato što nisam imao vezu a Srbiju volim više nego oni svi na platou.

  • MK

    10. septembar 2016 | 12:25

    I sad elito radi i prezivljavaj za 400€ a mafija,starlete i drogosi to potrose za vece,DOBRODOSLI U SRBIJU...

  • caca

    10. septembar 2016 | 12:50

    Bravoo sve najbolje,srecno devojke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA