• 6

OVIM DEČACIMA JE DANAS PUNO SRCE: Donacija princeze Katarine usrećila mališane u Prihvatnom centru! (FOTO)

Princeza je ranije u toku dana posetila i osnovnu školu "Gavrilo Princip" gde je takođe predala vrednu nagradu, a i obdanište "Plavi čuperak" u Železniku je renovirano madracima za dečje krevete

  • 6

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina, posetila je danas Centar za brigu o deci i mladima "Vasa Stajić" u Beogradu i tom prilikom uručila donaciju u vidu kompjuterske opreme, nameštaja i televizora
PRINCEZA KATARINA UŽIVO NA CNN: Pomoći ću da deca migranti imaju krov nad glavom (VIDEO)

U ovom centru trenutno je zbrinuto osam dečaka. Inače, Centar raspolaže sa ukupno 20 ležajeva. Trenutno su smešteni samo dečaci uzrasta od 7-14 godina, i podvrgnuti su "pit" programu ubrzane nastave.
Prema navodima nadležnih, u pitanju su deca problematičnog ponašanja, kojima je potrebna posebna briga u cilju bržeg implementiranja u društvene tokove.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Dečaci spavaju u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, imaju obezbeđene radionice u kojima uče, a sada su dobili i nove televizore.
- Ovde mi je lepo, družim se sa ostalim dečacima, ali mi nedostaju mama, tata i sestra. Takođe bih voleo da imam više slatkiša  - rekao je jedan od dečaka iz Centra, Danijel (12) iz Malog Zvornika.
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Nekima od njih problem predstavlja i to što ne znaju da čitaju, ali se uz pomoć vaspitača uče jeziku, a ono što je najbitnije imaju siguran krov nad glavom.
Takođe, u planu je i smeštaj za devojčice iz Sirije i Avganistana.
Princeza je ranije u toku dana posetila i osnovnu školu "Gavrilo Princip" gde je takođe predala vrednu nagradu, a i obdanište "Plavi čuperak" u Železniku je renovirano madracima za dečije krevete. 
Foto: Telegraf

Foto: Telegraf


Ove tri vredne donacije obezbedila je humanitarna organizacija "Lajflajn Čikago" koja radi pod pokroviteljstvom NJ.K.V. Princeze Katarine.
Prethodnog dana Princeza je obišla i Opštu bolnicu u Užicu gde je uručila osam specijalnih električnih kreveta sa transformatorima za odeljenje intenzivne nege. Zahvaljujući njenom zalaganju Osnovna škola u Goračicama kod Guče biće uskoro renovirana.
Pogledajte i video današnje donacije:

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • + Nikola S Munjas BA MISAD

    ++ KRUNA <3 SPASA ++ LIFE <3 LINE ++

  • amerika

    Bolje da je srbija kraljevina,bilo bi bolje...

  • y

    Tebi,koja se prestavljaš kao princeza,koliko pokloniš novca iz svoga džepa,pokloniću i ja anonimni čovek ! Siguran sam da u Srbiji ima mnogo ovakvih ljudi.Ne zloupotrebljavaj pojam donacije !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima