• 0

ŽELIMO DA BUDEMO NA RASPOLAGANJU RODITELJIMA I DECI: Siniša Mali otvorio prvi Centar za rani razvoj (FOTO)

Besplatne usluge za decu i roditelje u Centru za razvoj

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je danas prvi Centar za rani razvoj u Osnovnoj školi „France Prešern” u Rakovici. Ovaj centar otvoren je u saradnji Udruženja „Roditelj” i Grada Beograda, a usluge koje se u njemu ostvaruju su besplatne.Gradonačelnik je rekao da je ovaj centar otvoren u okviru kampanje „Prvih hiljadu dana” na osnovu inicijative Saveta za prava deteta, te da je želja da u njemu roditelji sa svojom decom dobiju odgovore na sva pitanja koja kao mladi roditelji imaju.

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Prvi put, sistemski, svi zajedno želimo da budemo na raspolaganju roditeljima i deci kako bi dobili odgovore, savete i sve ono što ih zanima. Na taj način pružamo podršku i pomoć mališanima u prvih pet godina koje su najvažnije za njihov razvoj. Centre ćemo otvarati iz meseca u mesec u svim beogradskim opštinama, tako da će roditelji i deca imati priliku da se kroz ove centre edukuju – istakao je Mali i dodao da su sve usluge ovog centra besplatne.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


On je pozvao roditelje da se pridruže ovim centrima i na taj način sazanaju odgovore na mnoga pitanja kako bi svojoj deci pružili bolju negu i uslove za rast i razvoj.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić rekao je da je ideja otvaranja ovakvog centra prepoznata kao dobra, te da je brzo i realizovana.– Deca se na ovaj način igraju, rade i uče zajedno sa svojim roditeljima. Veoma je dobro to što najmlađi na ovaj način mogu da steknu nove veštine i znanja – kazao je Kocić.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Rukovodilac kancelarije Udruženja „Roditelj” Gordana Plemić zahvalila je Gradu Beogradu, Opštini Rakovica i Osnovnoj školi „France Prešern” što su pružili priliku da ovaj akreditovani program bude dostupan roditeljima i deci u Beogradu.Direktorka Osnovne škole „France Prešern” Biljana Blagojević istakla je da je ideja ovog projekta izuzetna jer se bavi jačanjem kompetencije roditeljstva, kao i veština i sposobnosti dece kroz savetodavni rad, što ima i preventivni značaj.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Olivera Majdič je sa svojim detetom već koristila usluge ovog Udruženja u Zemunu i, kako kaže, sigurna je bila da provodi kvalitetno vreme sa svojim detetom, te da rade nešto pametno i korisno. U isto vreme smo oboje naučili mnogo toga i stekli nove drugare, navela je ona, i dodala da je nakon pohađanja tog programa dete znalo kako da se ponaša u grupi, kako da poštuje autoritete koji nisu njegovi roditelji i još mnogo toga.
(Tanjug.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima