• 59

MINISTARKA BRNABIĆ POTVRDILA: Dolazim na Prajd!

Brnabić je naglasila da planira da sa svojim kolegama i gostima pruži podršku organizatorima skupa i LGBT zajednici

  • 59

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić koja je pružila podršku organizatorima Parade ponosa koja će se održati u nedelju, 18. septembra, učestvovaće na Prajdu i šetaće sa njima u nedelju.
Organizatori Parade ponosa veruju da će prva gej ministarka prošetati sa njima!

Prema rečima gej aktiviste i organizatora Parade ponosa Bobana Stojanovića, ministarka Brnabić će pored usmene, pružiti podršku svojim dolaskom na Paradu.
- Ministarka će doći u nedelju na Prajd. Rekla nam je - rekao je Stojanović.
Potvrda u vezi sa učešćem na ovogodišnjoj Paradi stigla je i od ministarke Brnabić, koja je ovu informaciju potvrdila za Telegraf.
- Planiram da zajedno sa svim učesnicima, kolegama i gostima pružim podršku organizatorima skupa, LGBT zajednici i svim dobronamernim građanima koji budu učestvovali na ovogodišnjem Prajdu, čime ćemo poslati jedinstvenu poruku o međusobnom razumevanju i zajedništvu i važnosti poštovanja jednakosti ljudskih prava - rekla je Brnabić za Telegraf.
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Inače, Brnabić se ranije sastala sa predstavnicima odbora Parade ponosa koji su joj tom prilikom i uputili poziv za učešće u šetnji, a razgovarali su i o usvajanju zakonskih rešenja koja se tiču pravnih posledica promene pola.
Brnabić je naglasila da planira da sa svojim kolegama i gostima pruži podršku organizatorima skupa i LGBT zajednici. Na tom sastanku se razgovaralo i o unapređenju odnosa države prema LGBT osobama, posebno u primeni propisa i postupcima koji se vode pred državnim organima i jedinicama lokalne samouprave, jer, po rečima organizatora Parade, pripadnici LGBT zajednice nailaze na probleme.
Brnabić je tom prilikom rekla da će Ministarstvo državne uprave u saradnji sa drugim nadležnim državnim organima u narednom periodu raditi na upoznavanju i osposobljavanju državnih službenika i zaposlenih u lokalnim organima za prepoznavanje diskriminacije i primenu andiskriminatornih normi.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    Ovo je straśno!Gde na je otišla majka SRBIJA.Njom upravljaju pederi!

  • Majka i baka

    Eto nam ulazak u eu

  • kordunas

    ko te napravi tako lepu i pametnu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima