POLICIJA JOŠ "VEĆA" OKO BEZBEDNOSTI PARADE PONOSA: Konačna odluka tek u subotu!

Ono što je izvesno je da će učesnike obezbeđivati pojačane policijske i snage Žandarmerije, a radi bezbednosti učesnika postojaće i posebni ulazi preko kojih će se dolaziti na šetnju

  • 12

I pored toga što je juče trebalo da bude donesena konačna policijska procena uoči održavanja Parade ponosa, to još nije učinjeno. Ipak, organizatori veruju da će organi reda moći da se izbore sa huliganima ukoliko budu pokušali da ometaju šetnju LGBT osoba.

MINISTARKA BRNABIĆ POTVRDILA: Dolazim na Prajd!

Konačnu reč će dati policija nakon sastanka predstavnika obaveštajnih struktura MUP, a tačan broj policajaca koji će obezbeđivati učesnike zavisi od procena rizika i biće određen tek u subotu.

ORGANIZATORI "PARADE PONOSA": Otkazivanje Prajda više nije tema u Srbiji

Ono što je izvesno je da će učesnike obezbeđivati pojačane policijske i snage Žandarmerije, a radi bezbednosti učesnika postojaće i posebni ulazi preko kojih će se dolaziti na šetnju. Koridori za prolazak biće u Prizrenskoj ulici, kod zgrade Generalštaba na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine, kod Pravnog fakulteta i na Trgu Slavija, pišu Novosti.

Evo koliko će nas koštati Parada ponosa!

Foto: Petar Lazović Foto: Petar Lazović

- Nema razloga da posle dve uspešne parade i treća ne bude takva. Imamo puno poverenje u policiju i nema razloga da šetnja ne bude održana. Zabrana ili odlaganje "Prajda" više nije tema u Srbiji - rekao je Goran Miletić iz organizacionog odbora, a naglasio je i da očekuje da sve protekne u najboljem redu i uz što manje policijskih snaga.

Parada ponosa će početi u nedelju u podne, a prema ruti koji su najavili organizatori, povorka će se rketati od Slavije do Trga republike. Početak parade označiće glumica Mirjana Karanović, a kod spomenika rodoljubima na Terazijama biće održan "minut tišine" u znak podrške LGBT zajednici u Turskoj.

Ministarka pravde Nela Kuburović sastala se u sredu sa predstavnicima Organizacionog odbora Parade ponosa, koji su joj predočili probleme sa kojima se u oblasti pravosuđa suočavaju pripadnici LGBT zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunce

    15. septembar 2016 | 15:17

    Neverujem da će moj komentar biti objavljen ali se nadam. Nerazumem zašto se ta parada naziva paradom ponosa, zar ponos nisu deca srbije? Koliko ja znam taj narod nikada nije bio ugrožen u srbiji. Među njima su lekari nastavnici, advokati, ljudi koji rade na građevini... naša zemlja ima većih muka kao što je kriminal, korupcija,nečistoća naših bolnica, kriminal po školama, nekultura, rešavanje problema u saobraćaju,siromaštvo... a naši političari se sekiraj kako da održe paradu ponosa, sramota i žalosno.

  • Marijam

    15. septembar 2016 | 15:26

    Zasto placamo policiju da cuvaju ove bolesne gejeve boze sacuvaj vucicu gde trosis pare a penzioneri gladuju

  • Jeretik

    15. septembar 2016 | 22:55

    A po cemu su to predhodne dve parade uspesne?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA