• 0

Mali sa najvećim francuskim kompanijama o investicionim potencijalima grada (FOTO)

Siniša Mali u Francuskoj danas predstavio investicione potencijale grada

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali boravi u poseti Francuskoj, gde je danas predstavio investicione potencijale grada predstavnicima 15 najvećih francuskih kompanija, a u okviru skupa koji je organizovala francuska poslovna asocijacija MEDEF.

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Gradonačelnik je predstavio najaktuelnije projekte grada, kao što su završetak centralnog kanalizacionog sistema i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, javno-privatno partnerstvo za zamenu javne rasvete i izgradnju šest podzemnih garaža u centru grada, korišćenje solarne energije za grejanje, prodaja zgrade „Beobanke” i rekonstrukcija „Sava centra”, razvoj četiri velike lokacije – Blok 18, Ada Huja, Makiško polje i Krnjača, rekonstrukcija Starog savskog mosta i izgradnja metroa.
Mali je istakao da bi svi ovi projekti trebalo da počnu da se realizuju tokom naredne godine, a da su za neke od njih već raspisani tenderi.
Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo


Njihovom realizacijom Beograd će potpuno promeniti svoje lice i postati savremena evropska metropola, zeleniji, uredniji i uređeniji grad, sa manje saobraćaja i gužvi, a sa više zelenih površina i čistijim rekama. Neke od ovih kompanija sa kojima smo razgovarali već učestvuju u razvoju konkretnih projekata u Beogradu, a neke tek treba da se pojave na tržištu – istakao je gradonačelnik.
Na skupu je bilo reči i o učešću Beograda u međunarodnim inicijativama usmerenim na poboljšanje energetske efikasnosti u različitim sferama, kao što je UN Sustainable Energy 4 All, Covenant of Mayors i Paris Pledge. Očekuje se da će implementacija ovih inicijativa da doprinese tome da grad izgleda lepše kroz uređenje fasada i javnih objekata, kao i da se značajno smanje troškovi za grejanje usled povećanja energetske efikasnosti.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima