Mali sa najvećim francuskim kompanijama o investicionim potencijalima grada (FOTO)

Siniša Mali u Francuskoj danas predstavio investicione potencijale grada

  • 0

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali boravi u poseti Francuskoj, gde je danas predstavio investicione potencijale grada predstavnicima 15 najvećih francuskih kompanija, a u okviru skupa koji je organizovala francuska poslovna asocijacija MEDEF.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je predstavio najaktuelnije projekte grada, kao što su završetak centralnog kanalizacionog sistema i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, javno-privatno partnerstvo za zamenu javne rasvete i izgradnju šest podzemnih garaža u centru grada, korišćenje solarne energije za grejanje, prodaja zgrade „Beobanke” i rekonstrukcija „Sava centra”, razvoj četiri velike lokacije – Blok 18, Ada Huja, Makiško polje i Krnjača, rekonstrukcija Starog savskog mosta i izgradnja metroa.

Mali je istakao da bi svi ovi projekti trebalo da počnu da se realizuju tokom naredne godine, a da su za neke od njih već raspisani tenderi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Njihovom realizacijom Beograd će potpuno promeniti svoje lice i postati savremena evropska metropola, zeleniji, uredniji i uređeniji grad, sa manje saobraćaja i gužvi, a sa više zelenih površina i čistijim rekama. Neke od ovih kompanija sa kojima smo razgovarali već učestvuju u razvoju konkretnih projekata u Beogradu, a neke tek treba da se pojave na tržištu – istakao je gradonačelnik.

Na skupu je bilo reči i o učešću Beograda u međunarodnim inicijativama usmerenim na poboljšanje energetske efikasnosti u različitim sferama, kao što je UN Sustainable Energy 4 All, Covenant of Mayors i Paris Pledge. Očekuje se da će implementacija ovih inicijativa da doprinese tome da grad izgleda lepše kroz uređenje fasada i javnih objekata, kao i da se značajno smanje troškovi za grejanje usled povećanja energetske efikasnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA