Vesić: Obilićev venac postaje pešačka zona

Vesić je istakao da će se, pored parternog uređenja raditi i nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, kao i sistem za zalivanje zelenila, a biće postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo

  • 5

Danas počela prva faza radova na uređenju Obilićevog venca, pod okriljem Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, a kako je izjavio gradski menadžer Goran Vesić ukupna vrednost radova 216 miliona dinara, i trajaće četiri i po meseca.

Rekonstrukcija Ulice Vase Čarapića i postavljanje trotoara od velikog značaja za bezbednost građana Belog potoka (FOTO)

– Radovi su počeli da se izvode u Ulici Topličin venac, na delu između Carice Milice i Obilićevog venca. U prvoj fazi urediće se Obilićev i Topličin venac, a zatim će se radovi izvoditi i u ulicama Carice Milice i Delijskoj. Ukupna površina za uređenje je preko pola hektara. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. godine primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi, a koji su potvrđeni višedecenijskim korišćenjem – rekao je on.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Vesić je u izjavi za Beoinfo istakao da će se, pored parternog uređenja raditi i nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, kao i sistem za zalivanje zelenila, a biće postavljeno i novo javno osvetljenje i zelenilo.

– Predviđeno je da 80 odsto površine bude popločano, dok će uz objekte i na mestima opterećenja biti stavljene sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihajlovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine biće na oko 1.500 kvadratnih metara – naveo je gradski menadžer.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je podsetio da je nedavno počela potpuna rekonstrukcija kaldrme na Kosančićevom vencu, kao i da se očekuje početak radova u Nušićevoj ulici, rekonstrukcija Bezistana i podzemnih prolaza u centru Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deni

    24. septembar 2016 | 11:13

    Ovo je sve super ali nadam se da ce se renovirati kaldrmu u Skadarliji koja je vrlo nezgodna i nema veze sa kaldrmom, kao da gazite male piramide.Sve pohvale za doterivanje mog bivsek kraja u centru bilo je krajnje vreme.

  • Milenko

    24. septembar 2016 | 11:24

    Konacno Beograd ce izgledati kako treba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA