KUPUJTE STANOVE U BEOGRADU KAKO ZNATE I UMETE: Bolju priliku od ove nećete imati!

Sada je idealan period za kupovinu stanova jer banke nikad nisu nudile povoljnije kredite

  • 58

Prema rečima stručnjaka za kupovinu i prodaju nekretnina, sada je idealno vreme za kupovinu stanova u Beogradu. Banke su se prilično malim kamatama, od tri odsto, maltene podvukle pod kožu kreditno sposobnim kupcima, pa je iz tog razloga trenutno najezda kupovine nekretnina na kredit.

SJAJNE VESTI ZA PRODAVCE I KUPCE STANOVA: Ključ od stana, napokon, bez provizije i skrivenih troškova!

Prema rečima agenta Marije Kujundžić, ovo je fantastičan period za pazarenje nekretnine, i nikako ne bi trebalo propustiti ovakvu priliku.

- Najviše mladih ljudi se sada interesuje za stanove, idealan je period jer banke nikad nisu nudile povoljnije kredite, a za sledeću godinu su već najavljene veće cene zbog Beograda na vodi. Zato, ne čekajte, ako možete odmah kupujte stanove - rekla je Marija Kujundžić za Telegraf.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kako kaže, kupaca koji pazare za keš najmanje ima u Srbiji, a prodaja teško ide i kada se ispostavi da stan nije uknjižen, jer je u Srbiji takvih stanova jedna trećina. Prema njenim rečima, najveća potražnja je za Novim Beogradom i Zemunom.

- Postoje ruinirani stanovi čija cena je oko 1.000 evra po kvadratu, dok je u nekim delovima Novog Beograda i Zemuna do 1.800 evra. Takođe se traži Voždovac gde su cene od 1.000 do 1.500 evra - rekla je Kujundžić.

Potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić, za Telegraf je rekao da se cene stambenih kvadrata u Beogradu kreću od oko 700 ili 800 evra u šestoj ili sedmoj zoni, do 2.300 ili 2.500 evra i više, za dobro opremljene stanove na ekskluzivnim lokacijama.

- Trenutno je aktuelno i pogađanje. Tražite stan, prodavac vam kaže jednu cenu, vi tražite nižu, i onda se dogovarate. Sada su veoma povoljni krediti koje daju banke. Najviše se traže manji, jednosobni i dvosobni stanovi, uglavnom na Novom Beogradu, Višnjičkoj Banji, Banovom brdu, Paliluli - rekao je Rodić, i dodao da cene zavise od zone u kojoj se nalaze, i od stanja u kojem su.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

KVADRAT OD 2.500 DO 3.000 EVRA

Kada su u pitanju luksuzni stanovi na dobrim lokacijama, Beograd ne izostaje za svetskim metropolama. Uprkos ceni od 2.500 i 3.000 evra po metru kvadratnom, potražnja je ozbiljna.

A, kako tvrde stručnjaci, projekat “Beograd na vodi” učiniće našu prestonicu prepoznatljivom na međunarodnom tržištu nekretnina. Međutim, uprkos tome što skupoceni stanovi uvek ''planu', i iako su cene tih luksuznih nekretnina mnogo povoljnije u Beogradu nego u bilo kojoj svetskoj metropoli, najveći broj građana ipak traži jeftine stanove.

Povraćaj PDV-a, kada je u pitanju kupovina nekretnina u novogradnji, pod uslovom da je prva, takođe je privlačio mlade kupce, koji su se često zbog ove stavke mahom odlučili na kupovinu. Prema rečima stručnjaka, izgleda da će i ova povoljnost od Nove godine biti ukinuta, pa je i to jedan od razloga zašto treba da ubrzate kupovinu nekretnine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    3. oktobar 2016 | 16:49

    Ma evo trcimo pa se sve otimamo...ovaj narod nema od cega da kupi osnovno i najpotrebnije-HRANU !!! Boze,koliko smo jadni u nasoj nemoci

  • Ferrari909

    3. oktobar 2016 | 17:58

    Sve go ekspert do eksperta za navlacenje lakovernih....a kupaca ni od korova.

  • zile

    3. oktobar 2016 | 17:53

    Evo sad bas razmisljam, da li da uzmem dva ili tri stana..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA