Potpisan sporazum Beograda i Hongkonga o vazdušnom saobraćaju (FOTO)

Čeung je izrazio je očekivanje da će potpisivanje sporazuma o vazdušnom saobraćaju doprineti bližem povezivanju Srbije i Hongkonga i jačanju ekonomske i kulturne saradnje

  • 4

Ministarstvo saobraćaja saopštilo je da je u srpskoj prestonici potpisan sporazum Beograda i Hongkonga o vazdušnom saobraćaju.

Potpisana tri važna Sporazuma između Beograda i Moskve

"Pored potpisivanja samog sporazuma, za nas je važna i razmena iskustava, posebno u oblasti vazdušnog saobraćaja, budući da nam je dalji razvoj Aerodroma 'Nikola Tesla' jedan od prioriteta", rekla je resorna ministarka Zorana Mihajlović na sastanku sa delegacijom iz Hongkonga u Vladi Srbije.

Sekretar za saobraćaj i stanovanje u Vladi Specijalne administrativne regije Hongkong Kine Entoni Čeung izrazio je očekivanje da će potpisivanje sporazuma o vazdušnom saobraćaju doprineti bližem povezivanju Srbije i Hongkonga i jačanju ekonomske i kulturne saradnje.

Entoni Čeung je upoznao ministarku sa planovima za budući razvoj infrastrukture i transporta u Hongkongu, uključujući i planove za dalje proširenje međunarodnog aerodroma, čiji godišnji kapacitet trenutno iznosi 68 miliona putnika i devet miliona tona robe.

Foto: Tanjug/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE Foto: Tanjug/KABINET POTPREDSEDNICE VLADE

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    4. oktobar 2016 | 19:41

    Sve cestitke za otvaranje Avio-linije Beograg - HongKong!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA