BARAJEVO ĆE IZGLEDATI POTPUNO DRUGAČIJE: Sve veća ulaganja u ovu opštinu

- Iz republičkog budžeta za ovu namenu izdvojeno je oko 35 miliona dinara i to je dokaz dobre saradnje između grada i republike - naveo je Goran Vesić

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Stevo Tatalović, obišli su danas radove na skidanju dotrajalog i izradi novog asfalta na putu Lipovica - Barajevo. Gradski menadžer je tom prilikom istakao da je deo puta koji spaja Barajevo sa Ibarskom magistralom, u dužini od 4,2 kilometra, bio u veoma lošem stanju.

- Iz republičkog budžeta za ovu namenu izdvojeno je oko 35 miliona dinara i to je dokaz dobre saradnje između grada i republike. Dogovoreno je i da se uredi još oko kilometar i po druge veze sa Ibarskom magistralom, puta u Baćevcu koji je u još lošijem stanju, u šta će biti uloženo petnaestak miliona dinara - naveo je Vesić.

On je podsetio da je obnovljen i put od Vranića preko Draževca, te da grad trenutno sređuje oko kilometar i po ulica na teritoriji Barajeva, za šta je izdvojeno dvanaest miliona dinara. Takođe, "Beograd-put" sanira klizište u Guberevcu, što je važno za vezu Barajeva i Sopota. Na teritoriji ove najsiromašnije opštine, grad trenutno investira i u vodovodnu mrežu, preciznije u Lisoviću i Arnajevu, a sa opštinom Sopot rešen je i problem lokacije za budući rezervoar za vodu, dodao je Vesić.

Gradski menadžer je zahvalio "Putevima Srbije", ali i predsedniku opštine Barajevo Slobodanu Adamoviću, koji je ukazao na urgentne saobraćajne tačke i druge probleme, na čijem se rešavanju zajednički radi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak je naglasio dobru saradnju sa lokalnim samoupravama i Gradom Beogradom. Kako je precizirao, iz republičkog budžeta ove godine za grad je izdvojeno više od milion evra.

- Među važnim projektima je i zaštita od buke na dve lokacije, kod Hitne pomoći i KBC "Bežanijska kosa". Za protekle tri godine, ovo preduzeće sredilo je više od sto kilometara puteva i ulica na teritoriji Beograda - rekao je Drobnjak.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Slobodan Adamović je precizirao da u deonicu Lipovica-Barajevo nije ulagano deset godina i izrazio zahvlanost predstavnicima grada i republike što pomažu da se uradi ono što je građanima zaista potrebno. On je najavio i da će opština postaviti sportski balon u dvorištu srednje škole, čime će takođe pokazati odgovornost prema građanima.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković i direktor JKP "Beograd-put" Ivan Tejić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA