≫ 

Potpisan ugovor za izgradnju najsavremenije pijace u Beogradu (FOTO)

Pijaca "Palilula“ prostiraće se na tri nivoa, gde će se u nivou prizemlja nalaziti pijačni plato opremljen sa modularnim boksovima

  • 1

Danas je Ivan Sočo, direktor JKP "Gradske pijace“ potpisao Ugovor o projektovanju i izgradnji pijace "Palilula“ sa grupom ponuđača „Koto“, "Mašinoprojekt“, "Ex Ing B&P“ i "TVI“.

Ovako će izgledati najmodernija pijaca u Beogradu - "PALILULA"! (FOTO)

- Gradske pijace, od dolaska menadžmenta krajem 2014. godine, znatno su uvećale prihode i sada su spremne da same investiraju u rekonstrukciju pijaca, koje posluju u okviru Preduzeća. Ponosimo se činjenicom da smo u situaciji da iz sopstvenih prihoda uložimo novčana sredstva, kako bi pijaca "Palilula“ dobila funkcionalan, atraktivan i moderan izgled - rekao je Ivan Sočo, direktor JKP "Gradske pijace“.

Na osnovu Ugovora, nakon projektovanja pijace pristupiće se izgradnji najsavremenije pijace u Beogradu. Idejno arhitektonsko rešenje pijace "Palilula“, koje je uradio mladi tim "Geoinka“ obezbediće da navedena pijaca postane prva pijaca rekonstruisana u skladu sa najvišim standardima iz oblasti bezbednosti hrane, arhitekture i urbanizma.

Pijaca "Palilula“ prostiraće se na tri nivoa, gde će se u nivou prizemlja nalaziti pijačni plato opremljen sa modularnim boksovima.

Foto: Promo Foto: Promo

Na nivou suterena nalaziće se samoposluga, prostor za pakovanje i pripremu proizvoda, a podzemna garaža biće namenjena korisnicima pijačnih usluga i kupcima.

Nivo galerije sadržaće kancelarijski prostor i prodavnicu suvenira i narodne radinosti, dok će se po prvi put na prostoru pijace nalaziti kafe-restoran u kome će posetioci moći da degustiraju zdrave i kvalitetne proizvode iz ponude poljoprivrednih proizvođača.

Gradske pijace, vodeći računa o interesima korisnika pijačnih kapaciteta i građanima Beograda, kojima je pijaca "Palilula“ nezaobilazno mesto za kupovinu, omogućiće da se pijačna prodaja obavlja na prostoru Tašmajdanskog parka dok traju radovi na izgradnji pijace.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    10. oktobar 2016 | 21:16

    Mene interesuje, ako neko moze da mi odgovori, KADA CE SE U SUMICAMA SAGRADITI BILOKAKVA PIJACA? Ne moderna, nego bilokakva. Ovde u blizini nema pijace I veoma je komplikovano do bilo koje pijace stici bez prevoznog sredstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA