≫ 

Međunarodne studije Univerziteta u Londonu od sada i na Ekonomskom fakultetu u Beogradu!

Međunarodne studije "Ekonomija i finansije" koje paralelno vode ka dve diplome - Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac Londonska škola ekonomije) i Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet), od sada na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

  • 1

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je zaključio sporazum sa Univerzitetom u Londonu, o realizaciji međunarodnog programa osnovnih studija "Ekonomija i finansija" na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, koje paralelno obezbeđuju dve diplome – jednu izdatu od strane Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac Londonska škola ekonomije i političkih nauka) i jednu izdatu od strane Univerziteta u Beogradu (Ekonomski fakultet).

Na taj način Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je postao prva visoko-obrazovna ustanova u jugoistočnoj Evropi i jedna od malobrojnih u Evropi, koja nudi prestižne međunarodne osnovne studije iz ekonomije i finansija, po programu Univerziteta u Londonu (fakultet-nosilac LSE), koje paralelno vode i ka dve diplome.

Svečano potpisivanje protokola o otpočinjanju realizacije ovog programa danas su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Branislav Boričić i akademski direktor Londonske škole ekonomije, prof. dr Ričard Džekman (Richard Jackman).

Foto: Promo Foto: Promo

- Ovo je veliko priznanje za Ekonomski fakultet od najuglednijeg evropskog ekonomskog fakulteta. Ovaj međunarodni program će doprineti i da dodatno unapredimo naše, već dobre, domaće programe. Fakultet se za ovaj program pripremao više od godinu dana i učinićemo sve da opravdamo poverenje koje nam je ukazano - rekao je profesor Boričić.

On je objasnio da će Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE), kao fakultet-nosilac ovog programa, biti nadležna za definisanje nastavnog programa, pripremu nastavne literature i ispitnu verifikaciju studenata, dok će Ekonomski fakultet biti nadležan za izvođenje nastave, koja će se obavljati na engleskom jeziku, kao i drugih pratećih aktivnosti u okviru programa.

Prema rečima dekana Boričića, troškovi studiranja na ovom programu biće u rangu školarina na domaćim univerzitetima, i iznosiće oko 2.000 evra po godini, što zapravo predstavlja školarinu koja će se plaćati Univerzitetu u Londonu.

Foto: Promo Foto: Prmo/LSE.

Prof. Boričić je naglasio da će za najbolje studente biti obezbeđene stipendije i naveo da Ekonomski fakultet sarađuje sa više od 200 domaćih i inostranih kompanija i institucija.

- Studije po ovom programu će početi od školske 2017/18. godine. S obzirom da program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program prestižne Londonske škole tri godine, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu Ekonomskog fakulteta, nakon završene prve godine imaće priliku da se upišu na ovaj akademski program - rekao je dekan Boričić.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    14. oktobar 2016 | 12:43

    Da ne bude kao sa Bolonjom ! Pa ispadne da su deca studirala Visu skolu I posle polazu Master ! Nasa skola I Univerzitet su svuda u svetu postovani ! Izvezli smo toliko , iskolovane dece I svuda su priznati I postovani u svetu sa svojim znanjem I umecem ! Bas me zanima , ko o tome vodi racuna !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA