TELEGRAF OTKRIVA: Organizovana banda otima zlatne lančiće prolaznicima u Beogradu!

Grupa koju čine tri mladića poslednjih je dana sa vratova Beograđanki pokidala više komada zlatnog nakita. "Prvo su pratili tu stariju gospođu, a onda je jedan od njih prišao da pita za ulicu. Sledećeg trenutka joj je strgao lanac i počeo da beži", otkriva za Telegraf Jovana Simić (24), očevidac

  • 0

Lov na lančiće! Tri momka dvadesetih godina poslednjih dana organizovano po Beogradu napadaju prolaznike, uglavnom žene, i kidaju im zlatne lančiće sa vrata. Najviše takvih slučajeva našoj redakciji prijavljeno je na opštinama Vračar i Konjarnik, a sva razbojništva su se desila usred bela dana, saznaje Telegraf.rs!

Jedan od očevidaca Jovana Simić (24), koja je prisustvovala krađi  na Konjarniku, ističe da ekipa "otimača" ima tri člana.

- Ta trojica mladića su uporno išla iza starije gospođe. U jednom trenutku su se razdvojili, a jedan od mladića je gospođi prišao da je upita za ulicu. Kada je počela da mu objašnjava, on joj je strgao zlatni lančić s vrata i oborio ju je na asfalt - kaže Simićeva, koja kaže da je u tom trenutku povikala i pokušala da dozove pomoć.

-  Mladić je pobegao glavom bez obzira preko parka. Prišla sam gospođi da vidim da li je dobro. Na sreću, nije se povredila, rekla mi je da slučaj neće prijaviti policiji jer ne veruje da će joj lančić ikad biti vraćen.

Druga čitateljka Telegrafa Marija S. prisustvovala je sličnoj sceni na stanici autobusa broj 31 kod Hrama Svetog Save na Vračaru.

- Mladić koji je nosio kapuljaču prišao je devojci koja je čekala autobus. Izgledalo je kao da se poznaju, jer je on opušteno počeo da priča sa njom. U jednom trenutku istrgao joj je zlatan lančić sa vrata i počeo da beži kroz park u pravcu Hrama – opisuje situaciju naša sagovornica.

Ovo su samo dva slučaja krađe od brojnih koji su se, barem sludeći po reakcijama naših čitalaca, desili poslednjih nekoliko dana. Iz beogradske policije još nismo dobili informaciju koliko je građana prijavilo krađu nakita na ulici.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA