Siniša Mali povodom Međunarodnog dana slepih: Beograd nastoji da štiti interese osoba sa invaliditetom

Grad Beograd aktivno sarađuje sa organizacijama civilnog društva koja rešavaju pitanja od vitalnog značaja za populaciju osoba sa invaliditetom

  • 0

Povodom Međunarodnog dana slepih i slabodvidih, koji se u svetu danas obeležava, gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da Grad Beograd nastoji da štiti interese osoba sa invaliditetom kojima je konkretna podrška i pomoć u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba neophodna.

MALI: Beograd je prva lokalna samouprava sa centralizovanom službom za javne nabavke!

- Grad Beograd, pored sistemskih rešenja namenjenih populaciji osoba sa invaliditetom kao što supružanje usluga lični pratilac deteta, personalne asistencije i organizovani prevoz prilagođenim vozilima GSP - a, u prethodne tri godine opredelio je oko 10 miliona dinara udruženjima slepih i slabovidih, koja kroz realizaciju programskih aktivnosti direktno unapređuju kvalitet života ovoj kategoriji naših sugrađana - rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je dodao da Grad Beograd aktivno sarađuje sa organizacijama civilnog društva koja rešavaju pitanja od vitalnog značaja za populaciju osoba sa invaliditetom, i da taj partnerski odnos već daje rezultate.

- Ponosan sam što je po prvi put u gradu Beogradu osnovan Savet za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u cilju definisanja i uspostavljanja jedinstvene politike u pružanju društvene podrške i zaštite ove kategorije naših sugrađana. Kroz radne grupe Saveta kojim rukovodim, aktivno učešće je uzela i Gradska organizacija slepih Beograda. Stoga očekujem da se u narednom periodu na konkretan način nađu najbolja rešenja, koja će sistemski rešavati probleme sa kojima se slepa i slabovida, kao i lica sa drugim vrstama invaliditeta, svakodnevno susreću – zaključio je Mali.

Gradonačelnik je naglasio i da je formirana posebna Radna grupa za uklanjanje saobraćajnih i arhitektonskih barijera.

- Beograd mora da bude grad bez barijera, koji je pristupačan za sve njegove građane, i na tome ćemo aktivno raditi u narednom periodu - zaključio je Mali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA