HUMANOST NA DELU: Akcija na Fejsbuku za pomoć Lidiji

Lidiji Stojanović, da bi preživela, neophodna je transplatacija jetre. Na društvenoj mreži formirana grupa "Drugari za Lidiju" sa ciljem da pomogne u prikupljanju 120.000 evra neophodnih za operaciju

  • 2

Fejsbuk grupa "Drugari za Lidiju" za samo nekoliko dana dobila je gotovo 30.000 članova, drugara, prijatelja i humanih ljudi koji žele da pomognu Lidiji Stojanović, studentkinji V godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, da sakupi sredstva u visini od 120.000 evra kako bi platila transplataciju jetre.

Lidija se već dvanaest godina leči od autoimune bolesti jetre, i svakodnevno je pod terapijom koja usporava bolest, ali nanosi razornu štetu ostalim organima. Svakodnevno je suočena sa opasnošću krvarenja usled visokog krvnog pritiska u jetri i proširenih vene u jednjaku, koje može voditi u smrt, a šansu za život Lidiji bi pružila operacija u inostranstvu.

Akciju prikupljanja pomoći podržali su studenti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Studenstki parlament BU i Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu. "Drugari za Lidiju" organizovali su i dve humanitarne žurke, jednu u klubu Petica na Adi Ciganliji u petak, i drugu u subotu u kafeu Planta kod Ekonomskog fakulteta.

Ukoliko želite da se priključite grupi za pomoć Lidiji Stojanović i pomognete da jedan mladi život dobije novu šansu, priključite se Fejsbuk grupi http://www.facebook.com/groups/drugarizalidiju/ ili shodno svojim mogućnostima novac možete uplatiti na tekući račun: 205-9011004720436-54 i devizni:90-310-1825422.6.

Sredstva za Lidijino lečenje su hitna, a i minimalna pomoć može biti izuzetno značajna.

(Lj. Vučetić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drugari za Lidiju

    8. jun 2012 | 17:11

    Korisnici MTS-a mogu pomoći slanjem prazne SMS poruke na broj 1626. Cena poruke je 50 dinara.

  • Gospodov sluga

    12. jun 2012 | 10:28

    Gospod s vama,ili ti Hristos medju nama.Blagosiljaj,dušo moja,Gospoda,i sve što je u meni sveto ime Njegovo.Blagosiljaj,dušo moja,Gospoda,i ne zaboravljaj nijedno dobro što ti je učinio.On ti prašta sve grehe i isceljuje sve bolesti tvoje;izbavlja od groba život tvoj,venčava te dobrotom i milošću;ispunja dobrim želje tvoje,ponavlja se kao u orla mladost tvoja.Milostiv je i dobar Gospod,spor na gnev i veoma blag.Ne gnevi se jednako,niti se doveka srdi.Ne postupa s nama po gresima našim,niti nam vraća po nepravdama našim.Nego koliko je nebo visoko od zemlje,tolika je milost Njegova k onima koji Ga se boje.Koliko je istok daleko od zapada,toliko udaljuje od nas bezakonja naša.Blagosiljajte Gospoda sva dela Njegova,po svim mestima vlade Njegove!Blagosiljaj,dušo moja Gospoda!Kako je dragocena milost Tvoja,Bože!Sinovi ljudski u senu krila Tvojih ne boje se.Hrane se od izobilja doma Tvog,i iz potoka sladosti svojih Ti ih napajaš.Jer je u Tebe izvor životu,Tvojom svetlošću vidimo svetlost.Raširi milost svoju na one koji Te znaju,i pravdu svoju na dobra srca.Sve Tebe čeka,da im daješ piću na vreme.Daješ im,primaju;otvoriš ruku svoju,site se dobra.Slavite Gospoda,jer je dobar;jer je doveka milost Njegova.Slavite Boga nad bogovima;jer je doveka milost Njegova.Isus vas voli,Bog vas blagoslovio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA