Obnovljeno devet fasada jedne beogradske ulice, a tek sledi ulepšavanje grada (FOTO)

- Ako svake godine uradimo 50 do 100 fasada u gradu, videće se vrlo brzo efekat pa će naš grad biti mnogo lepši, mnogo osvetljeniji - rekao je Mali.

  • 6

U Karađorđevoj ulici u toku je obnova devet fasada, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će do kraja godine biti obnovljeno još 25 fasada u centru grada.

Kad te vozač GSP obraduje od ranog jutra: Jurio da prestigne 59, da mu putnik ne bi pokisao

- Na taj način želimo da promenimo izgled našeg grada. Sve će fasade biti u bež ili beloj boji i sa dekorativnim osvetljenjem - rekao je Mali i dodao da se kreće sa Karađorđevom ulicom, ali da će raditi fasade u Brankovoj, zatim Kosančićevom vencu.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

Obnavljaće se fasade na zgradama od Trga Republike prema Slaviji i Bulevara Kralja Aleksandra prema Pravnom fakultetu, zatim Kneza Miloša, Nemanjinoj ulici.

Gradonačelnik kaže da će "Gradsko stambeno" tokom naredne godine krenuti da zajedno sa sugrađanima, koji to žele, obnavlja fasade i u ostalim delovima grada.

- Ako svake godine uradimo 50 do 100 fasada u gradu, videće se vrlo brzo efekat da će naš grad biti mnogo lepši, mnogo osvetljeniji - rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

Do kraja, kako kaže, biće usvojena odluka o osnivanje Fonda za energetsku efikasnost, a ideja je da kroz Fond grad finansira obnovu fasada sa više od 50 odsto, dok bi ostalo plaćala skupština stanara.

- Gradsko stambeno je već dalo mogućnost sređivanja fasade uz otplatu na 60 rata. Ono što možemo da uradimo mi kao grad dajemo, ali građani moraju da razumeju da je fasada njihova - kaže gradonačelnik.

Foto: Tanjug/Beoinfo Foto: Tanjug/Beoinfo

Pojašnjava da će svaka fasada koja se obnovi na taj način morati da bude dekorativno osvetljena, te da će Beograd polako početi da liči na ostale metropole u svetu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    21. oktobar 2016 | 15:44

    Bravo!!!

  • Dag

    22. oktobar 2016 | 22:21

    U pitanju je - Kardjordjeva ulica... (Najblizi komsiluk, tzv,"Beograda na vodi".Zar mislite da ce oni iz preskupih stanova, da gledaju rusevine?Ponovo proverena - demagogija ...)

  • dddd

    21. oktobar 2016 | 18:30

    Sto se tice fasada podrzavam milijardu posto a sto se tice osvetljenja ne svugde nego u ulicama gde najvise ljudi tj turista idu a i na bitnim gradjevinama.Takodje bilo bi lepo kada bi se na starim zgradama postavljale table tipa ko je projektovao gradio ziveo na srpskom a i na engleskom jeziku sto da ne.Nadam se da ce neko iz gradske uprave da procita i razmisli o predlogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA