Biljana Popović Ivković odgovorila Radošu Bajiću: "Iz vaše kolumne vidim lažnu ogorčenost, nerazumevanje i sujetu"

- Znam da ste “džentlmen”, očekivala sam odgovor, ali šteta je što se i dalje služite neistinama, ne priliči takvom gospodinu - deo je odgovora Popović Ivković

  • 42

Kolumna koju je u jednim dnevnim novinama napisao srpski glumac, scenarista i reditelj Radoš Bajić u kojoj je prozvao državnu sekretarku u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Biljanu Popović Ivković dobila je epilog. Popović Ivković mu je odgovorila preko Nedeljnika, a mi prenosimo tekst u celosti:

Biljana Popović Ivković: Vesna Pešić mora da snosi odgovornost, kad već nema morala

"Poštovani gospodine Bajiću,

Znam da ste “džentlmen”, očekivala sam odgovor, ali šteta je što se i dalje služite neistinama, ne priliči takvom gospodinu. Manjka vam i znanja o Ustavu i zakonima RS, ali to je za oprost, “umetnik”, koji se bavi produkcijom i biznisom ne mora baš sve da zna.

Ipak, potrudiću se da ovoga puta budem jasnija, jer iz vaše kolumne vidim lažnu ogorčenost, nerazumevanje i sujetu. Zapravo ste lični. Jer, politika je posredi, interesi, ustupci…

Drago mi je što ste od 2006. do 2010. godine imali, kako kažete, sveobuhvatnu i kontinuiranu podršku MUP-a. Drago mi je što ste sa ponosom isticali tu saradnju. Naši policajci to zaslužuju. Doduše, nije mi drago što ne znate da su policijski službenici posle 10 godina, tek 2014. godine, dobili nove uniforme i cipele. Kažete, trudili ste se da “prikažete policajca u najboljem svetlu”?! Zašto ga gospodine Bajiću niste prikazali u iscepanoj uniformi i poderanim cipelama jer je to 2010. godine bila prava slika policijskog službenika?

Ne bih vam nikada odgovorila da niste izgovorili laž. Jer, ukoliko bih odćutala, ispalo bi da vi govorite istinu.

Zato vas sada javno pitam:

Da li ste gospodine Bajiću od MUP - a tražili jednu uniformu kako tvrdite, ili je produkcijska kuća "Kontrast studios" 4. maja 2016. godine tražila od MUP-a dva kompleta uniformi Žandarmerije, tri kompleta uniformi Interventne policije u punoj ratnoj opremi, dva kompleta uniformi policajca pozornika? Takođe, u istom dopisu od MUP-a ste tražili jedno vozilo marice i dva policijska automobila. Navedena oprema je trebalo da se koristi tokom više snimajućih dana, a uniforme Intervente policije i pozorničke tražene su da se ustupe na više od mesec dana. Tako obimnom zahtevu nismo mogli da izadjemo u susret.

Tačno je da smo do pre šest meseci iznajmljivali uniforme produkcijskim kućama i organizacijama, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije. Sa takvom praksom je prekinuto iz razloga što je veliki broj policajaca angažovan na vanrednim zadacima i izazovima koje nosi migrantska kriza, borba protiv terorizma, a zahteva je sve više i više. Svakodnevno se borimo da pripadnicima MUP-a obezbedimo što bolju opremu i što bolje uslove rada.

Da li je moguće da to ne razumete, već nepotrebno u kontekst ubacujete političku podobnost? Ne, vi idete još dalje. Apostrofirate državu i dovodite je u vezu i odnos prema vama. Pomislio bi neko da je u pitanju samo ego? Ipak, vaš dalji tok misli vas potpuno razotkriva.

Šteta je, eto, kad ste već pomenuli spot SNS, da niste rastegli pamćenje i setili se da su i Boris Tadić i Mladjan Dinkić u predizbornim spotovima koristili uniforme. Ne sećam se da je to neko tada dovodio u pitanje. Da, to je ono vreme od 2006. do 2012. godine za kojim uzdišete. Javno ste čak podržavali Demokratsku stranku i kandidaturu Borisa Tadića 2012.godine, pa i nakon toga. Ali, eto spot SNS vam je zapao za oko. Zato mi ne preostaje ništa drugo već da verujem da kroz prizmu politike gledate na ovu odluku.

Teško mi je da zamislim vašu potrebu da bilo kome osporavate Ustavom zagarantovano pravo na političku opredeljenost. Za razliku od vas koji to činite podmuklo, ja činim javno i to u skladu sa Zakonom, i neću vam dozvoliti da taj perfidni pristup pripisujete drugima.

O kakvoj vi to diskriminaciji sa političkom konotacijom govorite? Vaša kolumna je politički pamflet, a vi ste politički aktivista Demokratske stranke. Šteta što nemate dostojanstva da to javno priznate, već glumite uvređenog umetnika i služite se manipulacijama.

Tobože, zbog jedne uniforme? "

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mismo

    21. oktobar 2016 | 22:35

    Muka mi je od ovih ljudi koji su juče došli i Mup i kao nešto zavode red !!! Užas...

  • Saka

    21. oktobar 2016 | 22:25

    Od uvek su mi bile smesne osobe koje pokusavaju da pisu nekim "sofisticiranim, prefinjenim, isfoliranim" stilom poput ove dame. Pazi koliki tekst i koliki trud da nekog odusevi da neko kaze vidi kako lepo pise...a sve sto je napisala je bullshit. Covek koga kritikujete i koga pokusavate da nadgovorite je institucija za vas. Nemojte se ljutiti ali ne moze se porediti dokazani umetnik sa lepom damom koja je citala vesti sa idiota. Niste me impresionirali Vasim "odgovorom". Prvi sto sam pomislio je bljak. Budite prirodni ne ide uz Vasu lepotu ovolika izvestacenost. I verujte mi na rec ali narod vise veruje Radosu Bajicu nego Vama. Sve najbolje...

  • vasa paris

    21. oktobar 2016 | 21:45

    On je za tebe gospodin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA