Za 5.317 dinara možete da zakupite bilo koju beogradsku ulicu, i to na ceo dan

Samo prošle godine beogradske ulice su bile zatvorene čak 160 puta

  • 5
Ulica Kneza Miloša zatvorena za saobraćaj

Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Beogradske ulice može imati svako za samo 5.317 dinara dnevno! Ovo je, naime, cena kompletne izmene režima saobraćaja zbog održavanja manifestacija bilo koje vrste u samom centru Beograda, bilo da je reč o radnom danu ili suboti i nedelji.

 

VESIĆ: Završeno asfaltiranje deonice Vrčin-Smederevski put, trase koja nije opravljana 40 godina! (FOTO)

 

Saobraćajni kolaps, izmeštene i skraćene linije javnog prevoza, zatvorene najprometnije ulice u gradu samo tokom prethodne godine bile su prizor koji je viđen čak 160 puta, koliko zahteva je upućeno nadležnom Sekretarijatu za saobraćaj - pišu Večernje novosti.

 

Nedavno održana trka privatne kompanije za proizvodnju sportkse opreme zatvorila je bulevare u Novom Beogradu, na Brankovom mostu, ulice oko Trga Nikole Pašića, Bulevar Kralja Aleksandra u periodu od 7 do 24 sata.

 

U istom mesecu u nekoliko navrata za saobraćaj je bila zatvorena Ulica Kraja Milana, Terazije i okolne saobraćajnice što zbog većih manifestacija, ali i intervencije na privatnim gradilištima.

 

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

 

Šteta milionska, što za sugrađane, što za gradsko preduzeće za prevoz putnika.

 

- Često dobijamo obaveštenje da moramo da pomerimo automobile, inače parkirane na obeleženom parking mestu ispred zgrade za koje redovno mesečno plaćamo - očajna je Marija Ristović, stanarka Ulice kralja Milana.

 

Upravo ova ulica bila je zatvorena prošle nedelje. Zvanično, zbog izvođenja radova, a privatna firma za to dobila je dozvolu u petak, kada beogradskim ulicama protutnji veliki broj vozila.

 

I sve to po ceni dve administrativne lokalne takse - u visini od 300 i 5.017 dinara za bilo koji dan u nedelji.

 

- Zavisno od saobraćajnih uslova na putu, za koji je tražena izmena režima saobraćaja i značaja manifestacije procenjuje se da li je moguće i pod kojim uslovima izdati potrebne dozvole - navode iz Sekretarijata za saobraćaj.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gnjida

    1. novembar 2016 | 12:56

    svaka budala moze da blokira grad i maltretira 2 miliona stanovnika

  • Discovery

    1. novembar 2016 | 10:39

    Ovo jeftinije nego zakup termina u nekim balonima za fudbal. Platiš, postaviš golove i igraš ceo dan, a termin u balonu traje sat vremena. Još imaš i publiku.

  • djek

    1. novembar 2016 | 09:43

    Planiram svadbu u maju na otvorenom(Terazije)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA