Rojevi pčela opsedaju Beograd!

U beogradskom Udruženju pčelara navode da su se rojevi pojavili sredinom maja i da će ih biti do kraja leta, a najviše ih ima na Vračaru, Starom gradu, Dorćolu, ali i na Novom Beogradu

  • 0

U centru Beograda pojavili su se veliki rojevi pčela koji prave legla po školama, vrtićima, stambenim zgradama, dimnjacima kuća i drugim mestima, upozorava član beogradskog Udruženja pčelara Slađan Simonović.

 

- U celom gradu ima rojeva, najviše u centru grada, na Vračaru, Starom gradu, Dorćolu, ali ima ih i na Novom Beogradu, kao i u drugim delovima grada - rekao je Simonović.

 

On je kazao da članovi beogradskog Udruženja pčelara, koji su formirali mobilnu ekipu za uklanjanje košnica, dnevno od Beograđana koji imaju problema s rojevima dobiju oko 40 poziva.

 

- Tokom jedne intervencije možemo da vidimo roj koji ima i do 30.000 pčela, a iako nosimo adekvatnu opremu, desi se da nas ubode i oko 30 njih - rekao je Simonović.

 

On kaže da su se rojevi pčela u Beogradu pojavili sredinom maja i da će ih biti do kraja leta. Beograđani koji vide rojeve mogu da ih prijave beogradskom Udruženju pčelara, koje ima tim za hitne intervencije.

 

(Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA