≫ 

Bahato otimanje parkinga u Beogradu: Stave gumu ili kamen i misle da je to njihovo (FOTO)

Najveći problem je taj što, kada neko i stane na "nečije" parking mesto, ne treba da iznenadi činjenica da će do ujutru taj "bahati" vozač koji se "usudio" da tu stane imati više ili manje oštećeno vozilo. U najboljem slučaju zateći će samo dignute brisače - kao upozorenje da se sledeći put neće završiti na tome

  • 80
GIF GIF

Postao je trend da žitelji Beograda sami odrede koje parking mesto im odgovara, i ne libe se da ga zauzmu samo za sebe. To čine različuitim predmetima, daskama, ciglama, gumama... svime što im "padne pod ruku". Takođe, nije im strano ni zauzimanje parking mesta u zoniranim delovima grada. Zanimljivo je da u tim delovima Beograda niko ne reaguje na takve situacije.

Koliko zatvora preti Marinku Rokviću zbog tuče na parkingu?

Za samo 100 dinara napravite najbolji senzor ikada i uvek se parkirajte PERFEKTNO (VIDEO)

Od sada više nećete tražiti parking mesto, Google će to raditi umesto vas

Kontaktirali smo s JP Parking servisom kako bismo dobili odgovor na pitanje na koji način može da se stane na put ovakvim situacijama, ali su nas oni uputili na Komunalnu i Saobraćajnu policiju, navevši da oni nisu nadležni za to. Oni su, naime, nadležni jedino za kontrolu parking karata i kontrolu da li neko stoji na mestu rezervisanom za određenu registraciju ili invalide, za šta su ovlašćeni da pišu kazne.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Odgovore od Komunalne policije do danas nismo dobili, dok smo iz Uprave saobraćajne policije dobili ovaj odgovor:

"Policijski službenici Uprave saobraćajne policije nisu nadležni za uklanjanje bilo kakvih predmeta koji se nalaze na obeleženim parking mestima, bez obzira na razlog zašto su ti predmeti postavljeni.

Policijski službenici ove Uprave mogu postupati u slučaju kada se na parking mestu koje je dopunskom tablom saobraćajnog znaka ili oznakom na kolovozu obeleženo kao mesto za parkiranje za vozila za osobe sa invaliditetom, ako na vozilu ne postoji odgovarajuća oznaka (član 66. stav 1. tačka 20. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima). Za ovu vrstu prekršaja propisana je novčana kazna u iznosu do 5.000 dinara."

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Interesantno je da niko nije nadležan za evidentan i sve veći problem u našem gradu, a nadležni prebacuju odgovornosti jedni na druge. Ni posle sedmodnevnih pokušaja da dobijemo konkretne odgovore, nismo uspeli da saznamo šta nam je činiti. Osim da nam jedini prekršaj sledi ukoliko stanemo na mesto propisano za invalide.

Najveći problem je taj što, kada neko i stane na "nečije" parking mesto, ne treba da iznenadi činjenica da će do ujutru taj "bahati" vozač koji se "usudio" da tu stane imati više ili manje oštećeno vozilo. U najboljem slučaju zateći će samo dignute brisače - kao upozorenje da se sledeći put neće završiti na tome.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ni u Sekretarijatu za saobraćaj nisu bili rečitiji. Dakle, oni ne mogu ništa da učine povodom nelegalnog i "divljeg" zauzimanja parking mesta po gradu, ali ukoliko vam samoprozvani vlasnik određenom mesta ošteti auto, možete ih kontaktirati:

- Potrebno je da se oštećeni obrati Ministarstvu unutrašnjih poslova. Prijava se upućuje Komunalnoj inspekciji opštine ili Komunalnoj policiji - rekli su oni.

Na pitanje, kako onda da regulrno koristimo parking mesto koje uredno plaćamo, kažu:

- Rezervacija parking mesta se može odobriti osobama sa invaliditetom koje poseduju rešenje Sekretrarijata za socijalnu zaštitu, zatim državnim oranima, organima jedinica lokalne samouprave, javnim službama, diplomatskim i drugim stranim predstavnicima, pravnim licima i preduzetnicima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na osnovu ovog malog istraživanja, sasvim logično zaključujemo da svako može da zauzme mesto koje želi, i ponaša se kao da je to njegova svojina, jer - niko ne može da vam zabrani da to učinite?! Osim možda, zdravog razuma i etike, ili osnovne kulture življenja.

Imate li vi ličan problem u svom kraju? Pišite nam u komentarima, obavezno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Иван

    10. decembar 2016 | 12:11

    Uslov za resavanje problema je da se uradi ono o cemu svi pricaju, a za sta niko nema hrabrosti - Cistka u drzavnim sluzbama! Dovesti nove ljude, koji zele da rade, i to posteno.

  • Dule Mag

    10. decembar 2016 | 12:28

    Meni su u Bg-u, na Zvezdari, skinuli sva cetiri poklopca sa felgi na parkingu. Zato sto je bila cigla na parking mestu, koja je značila upravo ovo o čemu pišete. Ja sam je sklonio i stao tu, jer parking nije privatan. Inače automobil mi je na strane tablice, sto je verovatno još vise iznerviralo dotičnog. Međjutim ujutro sam zatekao felge bez poklopaca. Ali posto imam kameru, koja snima oko citavog automobila i na svu sreću uključio sam je taj dan, "gospodin" je identifikovan za sat vremena. Ono sto je usledilo posle toga, kada smo se našli oci u oci, i kada sam mu pokazao snimak na telefonu, na kojem je on kako skida poklopce, ne bih pisao ovde. :D Ali uglavnom posle toga vise ne stavlja ciglu na to parking mesto, niti na bilo koje drugo, barem u okolini zgrade. :D Tako da, ima leka i za takve, i ako policija nije nadležna kako kazu, sve se može srediti. :) PS-poklopce mi je vratio. :)

  • Milan

    10. decembar 2016 | 14:00

    Komunalna ne sluzi nicemu osim da se izivljaju na zenama i starima. Treba te trutove najuriti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA