Siniša Mali: Brojka nezaposlenih u Beogradu dugo nije bila ovako niska (FOTO)

Polaznicima "Bg prakse" uručeni su sertifikati posle četvoromesečne profesionalne prakse u Upravi Beograda, Gradskom veću, javnim i komunalnim preduzećima, ustanovama kulture i gradskim opštinama

  • 14

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u Starom dvoru uručenju sertifikata polaznicima "Bg prakse" koji su obavili četvoromesečnu profesionalnu praksu u Upravi Beograda, Gradskom veću, javnim i komunalnim preduzećima, ustanovama kulture i gradskim opštinama.

Beograđani, prijavite probleme preko OVE APLIKACIJE! (FOTO)

Uručenju sertifikata prisustvovali su i član Gradskog veća Dragomir Petronijević i prorektorka za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu profesor Nada Kovačević.

Čestitajući polaznicima uspešno završenu profesionalnu praksu, Siniša Mali istakao je zahvalnost što su polaznici uložili svoju energiju u poboljšanje rada organizacija u kojem su radili.

- Cilj ove prakse bio je i da dobijete potrebno iskustvo koje će vam sigurno pomoći u vašoj budućoj karijeri. Iskustvo o tome kako se zaista rešavaju neki problemi, kako u realnosti preduzeća funkcionišu, a Beograd zaista ima uspešna preduzeća koja su mnogo poboljšala svoje poslovanje i mogu da budu uzor i velikom broju privatnih preduzeća – istakao je gradonačelnik.

On je posebno naglasio da je „Bg praksa” najvažniji gradski program namenjen mladim studentima Beogradskog univerziteta.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Više od 1.600 mladića i devojaka prošlo je u proteklih nekoliko godina kroz praksu, ove godine vas 178 od 800 prijavljenih. Nama je obaveza da pokušamo da nađemo više novca i prilika za vas kako bi još veći broj studenata u godinama pred nama imao priliku da stekne potrebno iskustvo u gradskim institucijama. Želimo i da studente nagradimo poslom, jer smatramo da je važno da steknete sigurnost da kada završite studije možete i da nađete posao u svojoj zemlji, zasnujete porodice, ostvarite svoje snove i ostanete ovde – kazao je Siniša Mali.

Govoreći o borbi protiv nezaposlenosti gradonačelnik je istakao da je po prvi put nakon mnogo godina brojka nezaposlenih u Beogradu pala ispod 100.000.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

Mislim da smo mnogo uradili i sa uspostavljanjem Naučno-tehnološkog parka, gde radi stotine mladih ljudi, a kojima je Grad Beograd besplatno ustupio prostor. Zauzvrat su realizovali veliki broj ideja i patenata, ostavši tako u svom gradu. Moje čestitke upućene su i mentorima koji su učestvovali u ovom programu, a na vama je da kvalitetno iskustvo koje ste dobili iskoristite u budućem radu – kazao je Siniša Mali.

Ilustrujući entuzijazam mladih praktikanata, član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da nikada neće zaboraviti praktikante koji su pre dve godine pomogli obrenovačkim pravnicima u izradi potrebnih rešenja tokom i nakon poplava.

Foto: beograd.rs Foto: beograd.rs

- Iako nisu imali nikakvu obavezu, pokazali su inicijativu i stavili se na raspolaganje svom gradu. Mi ćemo se potruditi da u sledećoj godini obezbedimo više mesta, ali ne samo kroz „Bg praksu”, već želimo da razgovaramo i sa privatnicima. Taj program zovemo „dijalogom do cilja”, čime privatnici žele da dođu do kvalitetne radne snage, a vaš je da dobijete kvalitetno radno mesto i da budete dobro plaćeni. Mi ćemo zajedno sa univerzitetom bili medijatori i ako ispunite ono što se od vas očekuje, možete dobiti radno mesto. Takođe, od ove godine dostupne su vam radionice znanja, a to će biti i sledeće, gde vas učimo kako da postanete preduzetnici i kako da dođete do potrebnih sredstava. Važan nam je i dijalog sa vama, i stoga su vam naša vrata uvek otvorena za sugestije i predloge – kazao je Petronijević.

Prorektorka za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu profesor Nada Kovačević zahvalila je Gradu Beogradu na uspešnom održavanju „BG prakse” i naglasila značaj sticanja praktičnih znanja već tokom studiranja.

Grad Beograd je prvi počeo da nam pomaže, a sada širimo praksu i na ministarstva i imamo konkurse u celoj Srbiji. Važno nam je da što više studenata prođe profesionalnu praksu jer im time omogućavamo da vide kako izgleda rad u realnom okruženju i kako primeniti stečeno teorijsko znanje – istakla je Nada Kovačević, zahvalivši se mentorima koji su bili velika podrška mladim praktikantima.

U ovogodišnjem programu „Bg prakse” 178 studenata praksu je sticalo u devet javnih preduzeća, 14 organizacionih jedinica Gradske uprave, deset ustanova kulture i tri gradske opštine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. novembar 2016 | 12:57

    Da li znate, koliko ih se iselilo - od prosle godine?... (Ako ne znate - pitajte.)...

  • Mirko

    11. novembar 2016 | 00:08

    A ti zaposljeni jedva imaju posao sa kojim mogu izdrzavati sebe,stan i najvaznije DECU svoju,oni gledaju samo da smanje ne zaposlenost a da ne znaju kakav posao imaju ti ljudi

  • Dred

    11. novembar 2016 | 08:39

    Otvaraju se razne firme kao u Smederevu pkc...ljudi rade kao konji za 200 evra..ok radice ali ne za socijalu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA