≫ 

Kinezi daju platu od 600 evra u njihovoj firmi u Srbiji. A posao svako može da radi! (FOTO)

U prvoj fazi biče zaposleno 770 radnika, od kojih su već neki završili, a neki se trenutno nalaze na obuci u Kini

  • 14

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su radove na izgradnji fabrike Mei Ta u Bariču i najavili dalja ulaganja kineskih investitora u budući pogon za proizvodnju auto delova.

BEOGRAD JE NAJLEPŠI NA BALKANU KADA PADNE MRAK: Ulice prestonice sijaju sasvim novim sjajem! (FOTO)

– Izgradnja fabrike Mei Ta u Obrenovcu za mene je simbol ekonomskog oporavka Beograda i Srbije. Pre samo sedam meseci je na ovom mestu bila livada, danas znamo da će probna proizvodnja krenuti već u januaru, a puna proizvodnja, koja je namenjena upotpunosti izvozu, u martu – aprilu naredne godine, što će biti dodatni podsticaj za našu privredu. Ova investicija, vredna 60 miliona evra je pravi primer na koji način treba da privlačimo i buduće investitore, s obzirom na to da slobodno zemljište za ulaganja imamo i u Lazarevcu, Mladenovcu, Surčinu i Paliluli – naveo je Mali, uz podsećanje da je ovo prvi proizvodni pogon u Beogradu posle 11 godina.

AMBULANTA U BEOGRADU KAO IZ HOROR FILMA: Prozori se raspadaju, nije okrečeno 40 godina, kupatilo je jezivo (FOTO)

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je istakao da fabrika Mei Ta u potpunosti menja ovaj deo Beograda što je još jedan korak, kako je rekao, da se Obrenovac potpuno oporavi od poplava koje su ga zadesile 2014. godine. Takođe je naveo da će u prvoj fazi biti zaposleno 770 radnika, od kojih su već neki završili, a neki se trenutno nalaze na obuci u Kini.

HOROR U ZEMUNU: Ljudska lobanja pronađena u dvorištu

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je dodao da su kineski investitori dobili bankarske garancije za realizaciju druge faze radova koja će, kako je izrazio nadu, početi odmah po završetku prve. Tada će se, kako je naveo, izgradnjom još jednog pogona na parceli do postojeće, a koja se proteže na 17 hektara, stvoriti uslovi za zaposlenje dodatnih 700 radnika, čija minimalna bruto plata neće biti manja od 600 evra.

DEČAKA (11) POKOSILO VOZILO dok je prelazio ulicu, prevezen u Tiršovu

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

– Ovaj projekat je dobar primer saradnje Vlade Republike Srbije, Opštine Obrenovac, Grada Beograda i javnih preduzeća, budući da je EPS u međuvremenu izgradio trafo - stanicu koja ima kapacitet da ova fabrika nesmetano radi. Takođe pored Mei Ta-e, izgradnja Ikea-e, hotela Hilton i „Beograda na vodi“ govori o jasnoj strategiji razvoja Beograda i Srbije i zapošljavanju naših ljudi, kao i da to nije marketinški ili predizborni trik kako su to neki pokušali da predstave – ukazo je gradonačelnik.

Slavija dobija muzičku fontanu

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

On je najavio da će u budućoj fabrici Mei Ta učenici Tehničke škole iz Obrenovca biti u prilici da imaju praksu i to je, kako je naglasio, prvi primer dualnog obraovanja kod nas, jer će ta deca sutra, kada završe školu biti osposobljena da se odmah zaposle u toj ili nekoj drugoj fabrici tog tipa.

Do aprila potpuno novi izgled okruženja Avalskog tornja!

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Čučković je istakao da je Obrenovac danas najveće gradilište u Beogradu u kome se pored Mei Ta-e trenutno gradi deo autoputa ka Beogradu, sa mostom od 1.770 metara i pristupnim saobraćajnicama, neposredno u blizini pomenute kompanije. Te investicije, prema njegovim rečima, dodatno otvaraju mogućnost za investitore i izgradnju te opštine. On je ponovio da će se u Mei Ta-i, na najmodernijim pogonima proizvoditi delovi za više od 50 odsto automobilskih brendova u celom svetu, kao što su renomirane kompanije BMW, Audi, Ford, Reno.

Do aprila potpuno novi izgled okruženja Avalskog tornja!

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Finansijski direktor kompanije Mei Ta Danijel Čen pohvalio je odnos Vlade Republike Srbije, Opštine Obrenovac i Grada Beograda na posvećenosti ovom projektu. Događaju su pristvovali generalni direktor EPS-a Milorad Grčić i predstavnik kompanije Mei Ta Šeng Ju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA