≫ 

NE JEDU MESO, ALI UDARAJU JAKO: U Beogradu osvanuo najveći "GO VEGAN" grafit do sad (FOTO)

Da li će antivegani odgovoriti i na ovaj, kao na sve prethodne grafite?

  • 34

Grafiti "GO VEGAN", koji su se pre nekoliko meseci pojavili u centru Beogradu, u početku su zauzimali male površine na zidovima. Kako je vreme prolazilo, iz centra grada su se širili ka periferiji i postajali sve veći. Najnoviji, koji se pojavio ispod Mosta na Adi u smeru ka Sajmu, do sada je najveći.

U CENTRU GRADA U SRBIJI: Vegani unakazili pravoslavni krst iz 19. veka ? (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iako su na grafitima svinje i pilići koji nose prijateljske poruke: "Prijatelj, ne slanina", "Prijatelj, ne omlet", "Nisam bunda", ipak su izazvali različite komentare.

Jednima se dopadaju, drugi kažu da su grubi i uznemirujući, a treća grupa tvrdi da su izraz ulične umetnosti.

Printskrin: RTS Printskrin: RTS

Protiv grafita do sad su se uglavnom bunili stariji Beograđani, zbog "narušavanja lepote grada žvrljanjem". A formiran je i antivegan pokret koji je sa veganima započeo tihi rat po fasadama.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Vegani, inače, predstavljaju jednu od najmanjih društvenih grupa na svetu, i uglavnom su osporavani zbog svog načina života, pa je ovo možda jedan od načina da dobiju svoje mesto u društvu.

Komentari koje ovi grafiti izazivaju na društvenim mrežama, u najmanju ruku su - simpatični.

Svako ljudsko biće ima pravo da jede ono što želi, iz kojih god razloga to bilo. Ne bi trebalo da seme razdora budu batak ili pasulj.

(Jasmina Stakić)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola bgd

    14. novembar 2016 | 18:42

    Jbt koja je to sekta...idi bre pasi travu,ko ti brani...

  • Žika motika bije ko patika

    14. novembar 2016 | 18:50

    Nema hrane bez mesa,inace u prirodi zivotinja jede zivotinju a ne neku travuljinu,tako da to zapadnjacko sranje,mrs iz srbije

  • Stefanl

    14. novembar 2016 | 20:00

    Da je Bog, evolucija, priroda, zovite to kako hoćete, hteo da ljudi žive na biljkama, mi bismo u zadnjih 200.000 godina, koliko postoji homo sapiens, evoluirali tako da bi ličili na krave ili gorile. Čovek mora da jede i meso i biljke, jer su mu ceo digestivni trakt, zubi itd. sazdani tako, a vitamin B12, neophodan za rad mozga, postoji, praktično, samo u namirnicama životinjskog porekla!Ali, kao što Ajnštajn reče:"Dve stvari su neograničene, kosmos i ljudska glupost, mada za ono prvo jisam siguran!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA