≫ 

Vesić: Gradski zavod za veštačenja je primer dobrog poslovanja!

Tokom posete, Vesić je obišao zaposlene, kao i renovirane prostorije, koje su u ovoj ustanovi obnovljene od sopstvenih sredstava

  • 8

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Gradski zavod za veštačenja i tom prilikom poručio da je u pitanju jedno od najuspešnijih preduzeća čiji je osnivač Grad Beograd ako se u vidu ima porast zarade.

EVO KAKO ĆEMO ŽIVETI: Novi STAMBENI ZAKON donosi velike promene

Grad Beograd je suštinski ovu ustanovu preuzeo 2014. godine, a formalno mnogo ranije. Pre nešto više od dve godine ovo preduzeće je imalo prihod od 105 miliona dinara godišnje, ali je gubitak iznosio skoro četvrtinu tog iznosa. Ipak, tekuću godinu će Gradski zavod za veštačenja završiti sa prihodima većim od 180 miliona dinara i jedan od razloga moje posete je da čestitam rukovodstvu na poslu koje je obavilo u prethodne dve godine – rekao je Vesić.

On je dodao da je ovaj zavod naša najrespektabilnija institucija kada je veštačenje u pitanju, ali i ocenio da poverenje u obavljeni posao imaju kako klijenti tako i sudovi.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Treba istaći da Zavod za veštačenja nije na budžetu, pa je samim tim položaj ove institucije mnogo teži jer ima ograničenja koja imaju budžetske ustanove, poput broja zaposlenih ili plata, ali ipak posluje na tržištu. Rukovodstvo se zaista na dobar način nosi sa tim i mislim da će i u narednim godinama postojati trend rasta prihoda – ocenio je gradski menadžer.

Tokom posete, Vesić je obišao zaposlene, kao i renovirane prostorije, koje su u ovoj ustanovi obnovljene od sopstvenih sredstava. Vršilac dužnosti direktora Gradskog zavoda za veštačenja Vlado Sekulić istakao je da poslovanje sigurno ne bi bilo toliko uspešno da nije bilo pomoći Grada Beograda i gradskih struktura.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Nadam se da više nikada nećemo biti u situaciji u kojoj smo bili pre 2014. godine. Zajedno sa gradskim menadžerom planiramo da se pozabavimo planom poslovanja kako bismo pronašli način da povećamo realizaciju jer je svima u Gradu Beogradu važno da preduzeća čiji je osnivač grad dobro posluju. Nadamo se da ćemo uspeti da realizujemo plan po kojem bi naredne godine prihodovali oko 215 miliona dinara, gde bi neto-dobit iznosila oko 30 do 40 miliona dinara. Najveće blago ovog preduzeća je ime, brend, pa se nadamo da će upravo to biti ključni faktor u stabilnosti poslovanja, sigurnosti zaposlenih i kvalitetu usluga koje pružamo – rekao je Sekulić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    21. novembar 2016 | 18:41

    Konacno da i nas Zavod dobije medijski prostor. Sve cestitke direktoru Sekulicu

  • Mladen

    21. novembar 2016 | 16:55

    Jedna pd rethih uspesnih Ustanova koja je sacuvala ime i obraz nakon pet decenija postojanja

  • Zaposleni

    21. novembar 2016 | 18:51

    Svaka cast direktoru Sekulicu, konacno da nas u stampi predstave u lepom licu. Hvala za ispunjeno obecanje za plate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA