Rusi hoće da grade metro u Beogradu: Mali razgovarao sa Čepurinom

Izgradnja bi trebalo da počne za dve i po godine, pošto budu završene sve neophodne studije i projekti

  • 7

Gradonačelnik Siniša Mali razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o turističkoj saradnji, učešću naše prestonice na Božićnom festivalu u Moskvi, ali i - izgradnji metroa u Beogradu.

Mali o izgradnji metroa, dva mosta i tunela

Mali je rekao da bi izgradnja trebalo da počne za dve i po godine, pošto budu završene sve neophodne studije i projekti.

- Ovaj projekat će biti novi izvor rasta privrede i pokrenuće neke delove grada koji do sada nisu bili dovoljno razvijeni, a gde će prolaziti prve linije - rekao je Mali aludirajući na najavu da će metro prvo povezati Višnjicu sa Makiškim poljem.

Pored Francuza i pojedine ruske firme zainteresovane su za učešće u izgradnji metroa u Beogradu. To je nedavno potvrdio i ministar u Vladi Moskve zadužen za međunarodnu saradnju Sergej Čerjomin kada je obelodanio "da se moskovski investitori najviše interesuju za metro i Beograd na vodi".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA