≫ 

Otkrivena spomen-ploča Mihailu Đuriću na Vračaru (FOTO)

Zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović otkrila je danas spomen-tablu profesoru i velikanu srpske nauke u Ulici Ivana Đaje

  • 0

Zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović otkrila je danas spomen-tablu profesoru i velikanu srpske nauke Mihailu Đuriću u Ulici Ivana Đaje na Vračaru.

BESPLATNE ČLANSKE KARTE ZA PREDŠKOLCE: Sporazumom Biblioteke grada i predškolskih ustanova deca dobila besplatno učlanjenje

Ona je podsetila da je nedavno postavljena i bista ovom istaknutom srpskom akademiku ispred amfiteatra na otvorenom Pravnog fakulteta u Beogradu.

– Nastavljamo akciju tokom koje iskazujemo zahvalnost svim istaknutim sugrađanima koji su zadužili Beograd. U pitanju su ljudi koji su se borili za bolju budućnost svih nas. Veliki broj onih koji su se danas okupili pravi je pokazatelj koliko je profesor Đurić bio i ostao poštovan. Mlađe generacije će imati priliku i da tokom šetnje vračarskim ulicama pročitaju dosta toga zanimljivog o ljudima koji su najveći deo života proveli u ovoj beogradskoj opštini – naglasila je Andrea Radulović.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković rekao je da je Đurić primer kako čovek zbog svog stava može biti proganjan, ali da je svoj stav zadržao bez obzira na posledice.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Društva za ulepšavanje Vračara i mnogobrojni građani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA