≫ 

UŽASNA ISPOVEST BEOGRAĐANKE: Muž mi je nogu slomio dok sam dojila sina, kasnije i njega tukao i udarao o beton

- Kao da batine nisu bile dovoljne, na kraju je prodao kuću, za koju ja i dan-danas isplaćujem kredit, i izbacio mene i dete na ulicu - priseća se uznemirena žena

  • 9

Hajrija Ramadani (46) iz Beograda, godinama je trpela nasilje u braku, a maltretiranje nisu prestajala čak ni kada je bila trudna.

"PLAŠILA SAM SE NOĆI, TADA SE MOJ MUŽ PRETVARAO U ZVER": Emilija je trpela nasilje, ali preko jedne stvari nije mogla da pređe!

Prema Hajrijinim rečima, tortura je počela uvredama i pretnjama, a nevenčani suprug ju je prvi put udario kad je bila trudna.

- Nogu mi je slomio dok sam dojila našeg sina i pokušavala da ga zadržim da nam ne priđe. Kad je sin porastao, i njega je tukao i udarao o beton. Sin je dva puta dotrčao meni na posao krvav i u pocepanim stvarima jer ga otac na minus deset nije puštao u kuću - priseća se najtežih trenutaka Hajrija, prenosi Kurir.

Prema sopstvenom priznaju, prijavljivala je nasilnika Centru za socijalni rad i policiji nebrojeno puta. Ali, kaže, nikad nije dobila pomoć.

Foto: Ilustracija: Profimedia Foto: Ilustracija: Profimedia

- Bivši muž je bio i ostao alkoholičar. Kao da batine nisu bile dovoljne, na kraju je prodao kuću, za koju ja i dan-danas isplaćujem kredit, i izbacio mene i dete na ulicu. Lepše mu je da živi u kamp kućici, bez vode i struje, a mene, koja sam izdržavala celu njegovu porodicu, ostavio je bez ičega. Njegov dever mi je pretio da će me sahrani u dvorištu porodične kuće i da "Šiptari ne smeju u Beograd" - priča Hajrija.

U martu 2015. godine smogla je snage da prekine agoniju i otišla u Sigurnu kuću, gde je provela oko sedam meseci oporavljajući se. Njen sin, koji danas ima 23 godine, odlučio je da napusti Srbiju.

- Dete me je još pre 16 godina molilo da odemo, a ja sam muža pravdala. Sada sebi ne mogu da oprostim što sam trpela, pre svega zbog dece. Teško je objasniti kako ne možete da ostavite nasilnika, strah, sramota... Kao da ste paralisani. Danas se više nikog i ničeg ne bojim i hoću da pomognem svim ženama koje trpe nasilje! Apelujem da ne čekate ni minut, imate podršku, imamo jedne druge, vi to možete!

(Telegraf.rs/ Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blabla

    28. novembar 2016 | 23:38

    ужас!све насилнике у затвор и другачији приступ са њима.

  • Strasno

    29. novembar 2016 | 06:00

    Kako placas kredit za nesto sto si prodao? Inace, Ako imas kredit vodi se na tebe i niko to sem tebe ne moze da proda.

  • d

    29. novembar 2016 | 13:57

    Pošto te država nije zaštitila rebala si sama da uzmeš pravdu u svoje ruke.Da si izabrala pogodan momenatz i da si bitangu jednom metalnom štanglom udarila u glavu i ubola . Sa nasilnicima drugačje nemože , uz to bi ti narod bio zahvalan jer bi oslobodila državu jedne bitange koji nije dostojan ni da živi. Pošto država ne preduzima mere zaštite poštenih gradjana , počenje narod da sam sprovodi pravdu i da se tako brani od nasilnika.Zub za zub oko za oko.Smrt nasilnicima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA