Sledeće godine će info-table u Beogradu biti na KINESKOM JEZIKU

Planirano je da manifestacija bude organizovana sredinom septembra 2017. godine, a posle toga, 2018, biće održana i manifestacija "Dani Beograda u Pekingu"

  • 1

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Lijem Mančangom, sa kojim je razgovarao o manifestaciji "Dani Pekinga u Beogradu", koja će biti održana sledeće godine.

Rusi hoće da grade metro u Beogradu: Mali razgovarao sa Čepurinom

Grad Peking je dao saglasnost za održavanje ove manifestacije, a planirano je da bude organizovana sredinom septembra 2017. godine. Posle toga, 2018, biće održana i manifestacija "Dani Beograda u Pekingu".

Siniša Mali je istakao da Beograd ima veliki turistički potencijal i da je otvoren za turiste iz Kine i da će uvođenje bezviznog režima za građane dve zemlje svakako povećati turističku razmenu i saradnju. Osim toga, direktni let od Beograda do nekog od većih gradova u Kini, koji bi trebalo da bude uveden sledeće godine, dodatno će doprineti da se poveća broj turista iz te zemlje.

Mali je rekao i da će naredne godine info-table širom Beograda imati natpise i na kineskom jeziku.

Takođe, sledeće godine Grad Beograd će početi aktivnu promotivnu kampanju kojom će potencijalnim gostima iz Kine predstavljati svoje potencijale, između ostalog i emitovanjem promotivnog spota o Beogradu, koji je snimljen sa legendarnim glumcem Velimirom Batom Živojinovićem. Beograd će 2017. godine biti predstavljen i na sajmovima turizma u Pekingu i Šangaju.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i gradska sekretarka za kulturu Ivona Jevtić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    7. decembar 2016 | 16:23

    Pouzdano znam da gospodin Dačić uživa ugled kod velikog Kineskog rukovodstva. Da daje veliki doprinos razvoju Kinesko Srpkih odnosa. Mnogoljudna Kina podržava Srbiju na svim poljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA